anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zwrot kosztów przesyłki

Pisar944
#7 Wielbiciel

zamówiłem meble, przesyłka została uszkodzona przez kuriera i odesłana spowrotem. W tym czasie zrezygnowałem z zakupu, bo już było tygodniowe opóźnienie. sprzedający obciążył mnie podwójnymi kosztami transportu (700zł) który w ogóle do mnie nie dotarł. z kwoty 1928 zł zwrócił tylko 1228 zł. jak załatwić sprawę?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Pisar944 należało zgłosić reklamacje nie zwrot. Masz jakiś kwit że paczka była uszkodzona?

oznacz moderatorów

Pisar944
#7 Wielbiciel

tylko wiadomość od sprzedającego, że paczka została przewrócona. teraz piszę, że nie ma takiej informacji, że paleta została przewrócona

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Odmowa odbioru?

oznacz moderatorów

Pisar944
#7 Wielbiciel

tak twierdzi

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@Pisar944 widzę, że prowadziłeś w tej sprawie dyskusję ze sprzedającym. W tym przypadku powinieneś skontaktować się ze sprzedającym i ustalić dalsze kroki. Skonsultuję sprawę i wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Syrena_zT

@Pisar944 wznowiliśmy dyskusję i się w niej wypowiedzieliśmy. Z uwagi na to, że przesyłka nie została do ciebie doręczona, sprzedający nie może obciążyć Cię kosztem uszkodzenia towaru, powinien także zwrócić koszt najtańszej metody dostawy udostępnionej w ofercie. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów