Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Ostatnio zakupiłem maszynkę do strzyżenia na allegro w czasie pierwszego strzyżenia okazało się ze to badziew po prostu nie ścina włosów od pewnej długości (powyżej 13mm) strzyżenie było męką i trzeba było dokończyć stara maszynką, w związku z tym chciałbym zwrócić maszyknę ale sprzedawca upiera sie ze nie mogę bo produkt został rozpakowany , ale jak mogę określić czy produkt działa bez rozpakowania ? poza tym rzekomo jest to produkt higieniczny nie podlegający zwrotowi , czyli co jeśli bym kupił maszynkę i nie działałaby wogole to nie mogę zwrócić bo jest rozpakowana ?
Co da sie z tym zrobić bo nie potrzebuje badziewia które nie tnie.
I ma w zasadzie rację, zwrot niemożliwy ale ,możliwa reklamacja i ją złóż, najlepiej poprzez dyskusję, masz pomoc Allegro: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
Zqrot ci niw przysługuje masz prawo doxreklamacji zloz ja w dyskusji przy kolejnej reklamacji tej samejwady mozesz odstapic od umowy zakupu
To czy maszynka do skrzyżenia będzie produktem higenicznym zależne jest od jej konstrukcji. Ogólnie nie jest to produkt higeniczny, ale już noże tnące tak. Z drugiej jednak strony maszynke idzie wyczyścić i zdezynfekować (chyba że konstrukcja na to nie pozwala).
Natomiast jeżeli chodzi o zwrot, to tyczy się on produktu pełnowartościowego. Jak kupujący nie zgłaszał problemu, to przyjmuje się, że towar dotarł w pełni sprawny i kompletny. W takim przypadku to kupujący, odsyłając produkt musi pokryć koszt naprawy (bo skoro dostał cały i sprawny, a odesłał uszkodzony lub niekompletny, to znaczy, że on go uszkodził czy rozkompletował).