anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot maszynki do strżyzenia

matti155
#8 Zapaleniec#

Witam

Ostatnio zakupiłem maszynkę do strzyżenia na allegro w czasie pierwszego strzyżenia okazało się ze to badziew po prostu nie ścina włosów od pewnej długości (powyżej 13mm) strzyżenie było męką i trzeba było dokończyć stara maszynką, w związku z tym chciałbym zwrócić maszyknę ale sprzedawca upiera sie ze nie mogę bo produkt został rozpakowany , ale jak mogę określić czy produkt działa bez rozpakowania ? poza tym rzekomo jest to produkt higieniczny nie podlegający zwrotowi , czyli co jeśli bym kupił maszynkę i nie działałaby wogole to nie mogę zwrócić bo jest rozpakowana ?

Co da sie z tym zrobić bo nie potrzebuje badziewia które nie tnie.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

LEW433
#21 Demiurg#

I ma w zasadzie rację, zwrot niemożliwy ale ,możliwa reklamacja i ją złóż, najlepiej poprzez dyskusję, masz pomoc Allegro: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Zqrot ci niw przysługuje masz prawo doxreklamacji zloz ja w dyskusji przy kolejnej reklamacji tej samejwady mozesz odstapic od umowy zakupu 

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

To czy maszynka do skrzyżenia będzie produktem higenicznym zależne jest od jej konstrukcji. Ogólnie nie jest to produkt higeniczny, ale już noże tnące tak. Z drugiej jednak strony maszynke idzie wyczyścić i zdezynfekować (chyba że konstrukcja na to nie pozwala).

Natomiast jeżeli chodzi o zwrot, to tyczy się on produktu pełnowartościowego. Jak kupujący nie zgłaszał problemu, to przyjmuje się, że towar dotarł w pełni sprawny i kompletny. W takim przypadku to kupujący, odsyłając produkt musi pokryć koszt naprawy (bo skoro dostał cały i sprawny, a odesłał uszkodzony lub niekompletny, to znaczy, że on go uszkodził czy rozkompletował).

oznacz moderatorów