anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot nie dzialajacego towaru

Pawelj114
#8 Zapaleniec#

Zakupiłem kartę graficzną na raty karta okazała się nie działająca sprzedający nie odpowiada w żaden sposób nie przyjmuje zwrotu co mogę zrobić w tej sprawie

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

xyz96
#21 Demiurg#

@Pawelj114 Otwórz Dyskusję i zgłoś problem, a potem poproś tam o pomoc Allegro. Sprzedawca ma obowiązek uczestniczyć w Dyskusji i załatwić sprawę zgodnie z zasadami.

Na Allegro Dyskusję otworzysz tu; https://allegro.pl/dyskusje/nowa

Na Allegro Lokalnie tu; https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE

oznacz moderatorów

Pawelj114
#8 Zapaleniec#

Dyskusje zamknąłem przed sprawdzeniem za bardzo się pospieszyłem co mogę zrobić 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

1. Otwórz Dyskusję ponownie. Poproś o otwarcie tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5...

2. Nie pomoże, złóż wniosek o zwrot pieniędzy z POK; https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@Pawelj114 

Czyli jak otwierałeś dyskusję to nie wiedziałeś, że karta nie działa ? Coś kręcisz chyba 😂

Pawelj114
#8 Zapaleniec#

Dyskusja dotyczyła nie otrzymanego zakupu po otrzymaniu zakupu zakończyłem dyskusje, następnego dnia podłączałem kartę okazało się że karta nie wyświetla obrazu w żaden sposób 

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@Pawelj114 
To chcąc teraz otworzyć dyskusję powinieneś otworzyć ją (lub poprosić o otwarcie) jako nową - z nowym, właściwym powodem  (dotyczącym wady produktu, a nie: nieotrzymania przesyłki), a nie wznawiać starej której powód dla którego została otwarta już nie istnieje.

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@Pawelj114 
Dyskusjezamknąłem przed sprawdzeniem ...

A otworzyć chcesz po sprawdzeniu ?

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Pawelj114 Uważaj, bo teraz po mnie w dziale dla kupujących, zaczęli Ci "pomagać" inni sprzedawcy z Allegro. Dlatego tak różne te odpowiedzi 🙂

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Pawelj114 poprosiłam o ponowne otwarcie dyskusji, będziesz mógł poprosić w niej o naszą pomoc w razie potrzeby. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@la_nika 
ponowne otwarcie dyskusji

Źle.
Spór nie powinien być wszczynany z byle powodu, a w szczególności z powodu już nieistniejącego i powinien odpowiadać faktycznemu problemowi występującemu w przedmiotowej sprawie.
W przeciwnym przypadku Kupujący jest stawiany w fatalnym świetle jako osoba nie potrafiąca należycie sformułować swoich zarzutów Sprzedającemu i poddając pod wątpliwość nawet te, które są zasadne.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

😄 Nie powinien, tak orzekł...... i tylko on ma rację. Należy też dodać, że kupującemu mogą grozić ogromne kłopoty i konsekwencje prawne 🙂 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Pawelj114 otrzymałam odpowiedź, że nie mamy możliwości wznowienia tej dyskusji, ale nie zostawimy Cię bez pomocy. Bardzo proszę napisz do nas tutaj, wyjaśnimy sprawę ze sprzedającym. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Pawelj114
#8 Zapaleniec#

karta ruszyla ,sprawe mozna zamknac nie znam przyczyny dlaczego nie chciala wyswietlic obrazu uruchamialem ja od 31.01 

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@Pawelj114   To na pewno siła i moc Allegro Gadane zadziałała  😂

Skill_Player
#14 Krzewiciel#

OMG.

Nie wieżę, że karta "ruszyła"  tak sama z siebie jak wcześniej nie chciała.

Jak nie znasz się na sprzęcie komputerowym to przy następnym zakupie czegoś lepiej idź do stacjonarnego sklepu-serwisu aby tam dobrali sprzęt i go uruchomili.

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@Pawelj114 
Karta mogła ruszyć ... np. pod wpływem perswazji Kupującego, który mógł być "postawiony  w fatalnym świetle jako osoba nie potrafiąca należycie sformułować swoich zarzutów Sprzedającemu i poddając pod wątpliwość nawet te, które są zasadne."
Na szczęście do tego nie doszło, karta ruszyła,  ale ... bądź czujny i nie mów "hop" 🙂

oznacz moderatorów