Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie!
Przychodzę tutaj z pewnym problemem...sprzedawca, od którego zakupiłem towar nie jest zainteresowany wysłaniem tego towaru...
Już rozpocząłem dyskusje z allegro, na którą on nie odpowiedział w ciągu 24h, więc poprosilem o pomoc i w tej dyskusji się pojawiła wiadomość od allegro skierowana do niego...
A moje pytanie brzmi tak: czy ja mogę zażądać zwrotu pieniędzy? Żeby przypadkiem koleś się nie obudził za 3h i mi nie wysłał zakupionego towaru, bo w międzyczasie chce kupić go gdzieś indziej po prostu.
Mam nadzieję, że wszystko co napisałem jest zrozumiałe i logiczne 😂 jeśli nie to przepraszam, jeszcze kawy nie piłem.
Jeśli sprzedawca nie odpowie allegro w dyskusji będziesz mógł domagać się zwrotu z POK.
Jeśli odstąpiłeś od umowy, wysłałeś rezygnację mailem, to sprzedawca nie może już wysłać towaru. Jeśli wyśle, nie musisz go odbierać, a on musi Ci zwrócić całą wpłatę.
Odstąpienie od umowy zakupu przedmiotu.
Sprawdź, czy jest dostępna ta metoda;
Jeśli nie ma takiej opcji;
Tak po upływie 14 dni od POK:https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=6464910c-6c94-4a98-8205-c92e3ce82158&subjectId=460985e0-b...
ZwilkZ W dyskusji napisz ,że rezygnujesz i żądasz natychmiastowego zwrotu środków w związku z niedotrzymaniem warunków umowy .
Czy numer konta mam podać w dyskusji? Oraz czy jeśli zapytam o coś allegro w tej dyskusji to mi odpowiedzą?