anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ZWROT ODEBRANY , KASY O zł i walczysz

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:80007735
#9 Pomysłodawca

HANDLARZ z BERLINA [edycja], typ który uważa że jest bezkarny i ma klienta na smyczy. Kupisz i ociąga się z weryfikacją jak ŻADEN od 5 lat inny sprzedawca. Nie masz pewności , trzeba czekać . Sugeruje jak domagasz się zwrotu gotówki , że produkt muzyczny to może nie oddać pieniędzy bo regulamin takie ma prawo. Rubcie zdjęcia jak zamówisz coś i przyśle zamówienie. Zwroty ,także udokumuntujcie zdjeciem , tym warunkuje oddanie PIENIEDZY !!! . JESTEM W TRAKCIE DYSKUSJI a przesyłkę dawno odebrał , weryfikuje i weryfikuje .... KASY O !

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:80007735 widzę, że prowadzisz dysksuję ze sprzedającym, w której już się wypowiedzieliśmy. Sprzedający ma jeszcze czas na zwrot wpłaty, więc muszę poprosić Cię o cierpliwość. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

Musiałem zmienić  harmonogram spłat Allegro Pay bo 26 stycznia był termin płatności za zamówienie. Teraz opłaty kosztowo są mniej korzystne dla mnie.   Jak się to ma  do tego , że sprzedawca ma czas dłuższy na zwrot zapłaty. Ja dokonałem zapłaty po zakupie od razu !. Sprzedawca robi co chce i jak chce  z gotówką klienta. Niech sie nauczy dbać o dobro klienta i właściwej organizacji sprzedaży dla dobra wszystkich.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:80007735 treści cyfrowe i muzyka na płytach zafoliowane, owszem jeśli była informacja o ograniczeniu zwrotu to może nie przyjmować

oznacz moderatorów
la_nika

@Client:80007735 jeśli zbliża się termin spłaty Allegro Pay, a sprzedający jeszcze nie zwrócił wpłaty, to abyśmy nie naliczyli odsetek za opóźnienie w spłacie, powinieneś opłacić umowę, a po zwrocie od sprzedającego na saldzie Allegro Pay powstanie nadpłata, którą możemy wypłacić na Twoje konto. Upwenij się, że masz je podane w Panelu Allegro Pay (opcje > Rozliczenia i dokumenty > Zarządzanie nadpłatami). 
Sprzedający nie ma dłuższego czasu na zwrot wpłaty, ma na to tyle ile przewiduje Ustawa o prawach konsumenta, czyli maksymalnie 14 dni od dnia otrzymania oświadczenia konsumenta o odstąpieniu od umowy

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

Skąd więc wynikała relacja sprzedajacy ma 14 dni do 29 stycznia. Natomiast raty Allegto Pay były do 26 stycznia ?. Co nie współgra systemowo. Oczywiscie ja mam zapłacić te raty do 26 stycznia/ teraz po zmianie harmonogramu inny termin/ a gdy on zwróci zspłatę po zwrocie to przeliczenia dokona system ? :). Jednak gdy nie zwróci albo zwróci z opóźnienie bo zakwestionuje coś regulaminowo i czas leci. Sprzedawca zysk z zakupu ma  ja zapłaciłem ratę Allegro Pay on nie zwrócił bo trwa procedura. Gdzie tu dobro klienta , są koszty nie zwócone i odwołania itd... Kto ma większe prawa ? ....

Oprócz tego on ma zwrócony produkt i całość zaplaty zamowienia, no super ...

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:80007735 kredyty się brało to kredyty się spłąca... jak się nie robi tego w terminie to sie potem z odsetkami zostaje. Co do twojego zwrotu to wpierw trzeba ustalić czy miałeś taką możłiwość bo to że odesłałeś nie znaczy że mogłeś odstąpić od umowy wszystko było w ofercie napisane w zakłądce zwrot - ograniczenia zwrotu

oznacz moderatorów
la_nika

@Client:80007735 na spłatę umowy z Allegro Pay masz 30 dni od zakupu, ten termin nie jest powiązany z czasem na odstąpienie od umowy, ani z czasem na zwrot wpłaty. 
Tak jak pisałam, sprzedający ma jeszcze czas na zwrot wpłaty. 
Ma włączone ograniczenie prawa do odstąpienia od umowy ze względu na sprzedaż zapieczętowanego opakowania z nagraniem dźwiękowym, więc pewnie przed zwrotem wpłaty chce sprawdzić, czy płyty zostały odpakowane, ma do tego prawo. 
Dbamy o Twoje prawa, zgodnie z Ustawą o prawach konsumenta sprzedający ma 14 dni na zwrot wpłaty, ten termin jeszcze nie minął. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

Dyskusja ze sprzedawcą 22 stycznia w nocy i z treści fakty spowodowały że musiałem zmienić harmonogram spłat kredytu/ załączam screen/. Nie pasuje to do Pani 30 dni.

Screenshot_20260126-115325.png

oznacz moderatorów
la_nika

@Client:80007735 nie mam dostępu do informacji o Twoich umowach Allegro Pay, mogę jedynie przypuszczać, że skonsolidowałeś kilka zamówień w jedną spłatę Allegro Pay, co wpłynęło na termin płatności.
Aby to wyjaśnić, napisz proszę za pomocą tego formularza. Doradca Allegro Pay, po telefonicznej weryfikacji tożsamości, będzie mógł Ci pomóc. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów