anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Share - czy tak Allegro powinno traktować wieloletniego klienta?

Shwarz
#1 Nowicjusz#

Dostałem 2 różne linki afiliacyjne Allegro Share od innego użytkownika Allegro. Skusiłem się, choć mogłem kupić przez Payback albo inny cashback, ale Allegro Share brzmiało dobrze, a ja do Allegro miałem do tej pory zaufanie.

Za każdym razem kliknąłem przesłany link i natychmiast dokonałem zakupu, historia mojej przeglądarki to potwierdza, zresztą nie pierwszy raz korzystam z linków afiliacyjnych.

Pomiędzy kliknięciem w link afiliacyjny, a zakupem NIE było innych kliknięć, sprawdzania cen na Ceneo itp. Cookies przed kliknięciem było wyczyszczone, cookies nie są w żaden sposób blokowane w mojej przeglądarce.

Mimo to osoba polecająca/wysyłająca link nie otrzymała finalnie punktów za drugi zakup, otrzymała tylko za pierwszy i to mimo, że z mojej strony zakup wyglądał dokładnie tak samo, w tej samej przeglądarce, na tym samym urządzeniu. Co więcej, historia mojej przeglądarki wyraźnie pokazuje, że był użyty przeze mnie przesłany mi link afiliacyjny tuż przed samym zakupem. Osoba polecająca rozpoczęła z Allegro dyskusję, w której:

1. Allegro w pierwszej wiadomości informuje, że zakup rozpoczął się od linku do produktu, którego nie ma w mojej historii w przeglądarce.

2. Na zwróconą uwagę, że linku nie ma w mojej historii bezpośrednio przed zakupem i że kliknąłem inny (przesłałem sobie polecającej screen, który następnie został wysłany do Allegro) Allegro odpowiedziało tym razem, że zakup rozpoczął się od linku dotyczącego zupełnie innego produktu (zupełnie inny model telefonu), którego nigdy nie szukałem, nie klikałem itd. Link był od czapy, podobnie jak pierwszy.

3. Na kolejny raz zwróconą uwagę Allegro odpowiedziało, że niestety, ale zespół techniczny w wewnętrznym systemie nie rozpoznał zakupu z linku afiliacyjnego i nie naliczy punktów. Argument ostateczny 😉 No tak to można zawsze napisać, ale w tym przypadku użytkownik jest w stanie udowodnić, że historia była inna. Gdyby nie to, że mam tę historię, nie drążyłbym tematu, ale że kwota jest konkretna, bo telefon z tych droższych, a odpowiedzi Allegro wskazują na błąd systemu wewnętrznego Allegro (albo niestety zwyczajną niechęć albo celowe zaniżanie punktów), to piszę ten post.

Skoro Allegro podważa prawidłowo dokonany zakup, bo ich system nie rozpoznaje transakcji (było ich wiele w tym czasie, był szał na akurat ten telefon), to jak następnym razem udowodnić, że po mojej stronie wszystko było ok?  Bo tu wygląda to tak, że "nie mam Pana płaszcza i co mi Pan zrobi?" @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

Przecież wiesz że jak odrzucą to co masz zrobić- nic.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Shwarz   Nigdy nie korzystałem z  "share"  ale twierdzisz że  Allegro  wspiera, a nawet promuje zakupy z linków?

Przecież powszechnie wiadomo że klikanie w linki to prosta droga do bycia okradzionym, oszukanym.  Allegro wspiera takie akcje ???

Ciesz się że nie straciłeś kasy na koncie bankowym, natomiast jakieś wątpliwe  korzyści...  Po co ci to ???

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

co znaczy

Osoba polecająca rozpoczęła z Allegro dyskusję

?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

pewnie to że chciała wyjaśnić sprawę.🤗

oznacz moderatorów

Client:44052296