anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot paczki - 2 paczki ten sam nr przesylki

zpaula2605
#7 Wielbiciel

Paczka o 11.54 została umieszczona w paczkomacie. 4 min później pojawił się status "uplynal termin odbioru ". Myslalam ze to błąd aplikacji jednak to samo z poziomu paczkomatu. 

Po skontaktowaniu się z infolinią dowiedziałam się, że sprzedawca użył tego samego numeru przesyłki dla dwóch różnych paczek, przez co obie zostały skierowane do zwrotu do nadawcy.  Inpost umywa ręce i każe kontaktować się ze sprzedawcą.  

​Dziwi mnie to, że mimo przejścia przez sortownie i magazyny, błąd został wykryty dopiero na etapie umieszczania paczek w paczkomacie.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zpaula2605 @ Wydaje się nie możliwe. Podaj nr pacxe

oznacz moderatorów

zpaula2605
#7 Wielbiciel

Screenshot_20260704_193204_InPost Mobile.jpg

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zpaula2605 napisz numer bo obrazka do momentu zatwierdzenia przez moderatorów nie widać 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @zpaula2605. Najlepszym rozwiązaniem będzie kontakt ze sprzedającym i ustalenie dalszych kroków (ponowną wysyłkę lub odstąpienie i zwrot pieniędzy). Problem z zamówieniem możesz zgłosić zgodnie z tą instrukcją
Jeśli nie dojdziesz do porozumienia ze sprzedającym, wezwij w Dyskusji naszego pracownika.  

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To nie wina nadawcy. Miałam taką sytuację. Gdyby to nadawca tak wysłał to nie włożył, by drugiej paczki o tym samym numerze do automatu, kurier też pewnie nie dałby rady zeskanować. U mnie chodziło o co innego. Poodklejały im się etykiety na sortowni. I do mojej drugiej paczki przykleili taką samą etykietę jak była na pierwszej. Natomiast na mojej drugiej etykiecie wysłali klientowi butelki dla niemowląt w pudełku 🙂 Zaznaczam, że moje obie paczki były małymi kopertami babelkowymi, a butelek nawet nie sprzedaje. Myślę, że tu coś podobnego sie zadziało. A wyjaśniać to musi sprzedawca... W każdym razie nie jest najgorzej, bo jak paczki cofnęli to do niego wrócą i towaru nie powinniście stracić. Należy tylko dostawę reklamować, a z odzyskaniem kasy za etykiety wielkiego problemu wtedy nie miałam. Gorzej jeśli na jego drugiej etykiecie coś innego wysłali jak u mnie, tamten sprzedawca juz gorzej będzie miał...