anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot paczki, niemożliwy chociaż jest ochrona allegro

wycior4
#7 Wielbiciel

Witam, mam problem z odesłaniem paczki, produkt przyszedł wadliwy, sprzedający zrobił tak zdjęcia, że nie widać usterek, dopiero po rozpakowaniu można je zlokalizować.  Za paczkę zapłaciłem za gotówka pobranie. Sprzedający nie wprowadził numeru przesyłki śledzenia. Paczka przyszła opłaciłem i chcę zwrócić, ale nie mogę bo nie ma numeru przesyłki i system nie widzi czy dostałam. Piszę do Allegro każą mi przesłać screna  bo nie wierzą że tak jest, jest luka w systemie i teraz każą mi anulować przesyłkę wtedy jest rozwiązanie umowy tak piszą i mam odesłać przesyłkę do sprzedającego i powinien mi zwrócić pieniądze. Dzisiaj chciałem otworzyć dyskusję z sprzedającym i oficjalnie opisać problem zawsze i wstawić śledzenie przesyłki,  to pomagało przy poprzednich przesyłkach, allegro się wstawiło i to skutkowało, ale nie mogę bo kazali mi anulować zakup i teraz nie  otwiera mi dyskusji. Nie wiem co teraz mam zrobić odesłać  przesyłkę i czekać na zwrot,  wysłać przesyłkę z formularzem zwrotu nie mam pojęcia. Powinien być obowiązek wstawienia numeru przesyłki jeśli kupujący jest objęty ochroną allegro w  aukcji sprzedającego

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wycior4 powinieneś złożyć reklamacje do sprzedawcy niezgodność z umową. To prywatny sprzedawca czy firma?

oznacz moderatorów