anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot pieniędzy przez Allegro nie jest możliwy.

bojler41
#8 Zapaleniec#

Jestem w trakcie sporu ze sprzedawcą. Uzgodniliśmy już zwrot pieniędzy. 

Zakup został opłacony kartą kredytową.

W wątku rozmowy ze sprzedającym pojawił mi się poniższy komunikat:

"Wiadomość automatyczna ALLEGRO [data godzina].

Zwrot pieniędzy przez Allegro nie jest możliwy. Proszę, by Kupujący podał w Dyskusji dane do przelewu. Sprzedającego proszę, aby załączył potwierdzenie, że zwrócił pieniądze Kupującemu."

Czy ktoś wie, o co chodzi?

Dlaczego zwrot pieniędzy nie jest możliwy?

Z kim w Allegro mogę się skontaktować, aby dowiedzieć się więcej o tym co jest powodem takiej sytuacji?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

Może sprzedajacy nie ma środków na koncie AF i nie może Ci zwrócić, czy to zakup na Allegro Lokalne?

oznacz moderatorów

bojler41
#8 Zapaleniec#

Nie. normalne Allegro. Sprzedawca z Chin. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Podaj nr i po sprawie.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Nie wiem ale szczerze uważam że z tego to akurat powinieneś się cieszyć. Płatności na karty wracają tu kilka dni, kiedyś na visę czekałam z 6 dni, mastercard zwykle ze 3. Przelew jak puści w poniedziałek rano to na popołudnie dostaniesz. Chociaż fakt, ze to dziwna sprawa i powinno bez problemu być możliwe...

oznacz moderatorów

bojler41
#8 Zapaleniec#

Rozumiem ale sprzedawca jest z Chin wiec to chyba tak szybko nie dojdzie nawet jeśli bezpośrednio na moj polski rachunek, prawda?

Ciekaw jestem, jak taka transakcje opłacona przy pomocy karty kredytowej widzi sprzedawca, i w jaki sposób realizowany jest zwrot na kartę. 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@bojler41 Cześć. 🙂 Sprzedający nie ma środków na swoim koncie Allegro Finanse — podaj mu dane do przelewu w dyskusji i poczekaj na przelew. 🙂 

oznacz moderatorów

bojler41
#8 Zapaleniec#

Co to jest Allegro Finanse?

Co sprzedawca (z Chin) powinien zrobić, żeby mieć pieniądze na tym koncie? 
Chyba, ze taki sprzedawca (spoza EU) nie może ?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

AF to konto na Allegro na które trafiają środki jak zapłacisz za towar, ale sprzedajacy jak je wypłaci i nie ma tam ich to nie może Ci zwrócić, Allegro pozwała na zwrot na konto kupującego.

oznacz moderatorów

marius_2009
#7 Wielbiciel#

Mam ten sam problem aktualnie, ale sprzedawca z Polski.Skoro nie ma środków na AF , to nie może ich wpłacić  i wtedy zrobić zwrot?

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Może nie może to jego problem, tobie ma zwrócić i już.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@marius_2009  Zawsze sprzedawca może wypłacić ze swojego prywatnego konta, ale niestety  trzeba mu podać numer twojego konta do przelewu.  Ten numer konta zna Allegro ale niestety Allegro nie stara się ułatwiać sprawy.

A na koncie All. Finanse  najczęściej kasy jest za mało, bo Allegro w pierwszej kolejności zabiera swoją część. Nawet nie czekają na "uprawomocnienie się" transakcji co właśnie widać.

oznacz moderatorów