anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot pieniędzy za nieprzyjęty towar

Client:100983665
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry, kupiłam telewizor, który w obecności kuriera sprawdziłam i oddałam. Teraz mam problem z odzyskaniem pieniędzy. Sprzedający twierdzi, ze nie dostał telewizora i nie chce mi zwrócić pieniędzy. W dyskusji ze sprzedającym niechcący kliknęłam dyskusja zakoncZona, bi jestem po wypadku mam prawą rękę po operacji i piszę lewą ręką. Dwa dni temu napisałam do Allegro i nie otrzymałam odpowiedzi (przez „napisz do nas”.). Jak odzyskać pieniądze również z kosztami transportu? 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Client:100983665 Ale skąd pewność, że telewizor wrócił do nadawcy? Masz numer przesyłki zwrotnej? Odstąpiłaś od umowy? 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:100983665 a jaki był powód nieprzyjęcia telewizora?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:100983665 w pierwszej kolejności sprawdź co się dzieje z przesyłką , jaki ma status , jej numer znajdziesz w szczegółach zakupu ,kosztów przesyłki nie odzyskasz bo koszt zwrotu leży po Twojej stronie i sprzedawca zapewne potrąci tą kwotę , a firmy kurierskie zwykle naliczają koszt powrotu po odmowie przyjęcia .

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:100983665 poprosiłam o ponowne otwarcie dyskusji, poczekaj proszę na wiadomość od nas w tej sprawie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów