Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
chciałabym zapytać, co mogę jeszcze zrobić w mojej sytuacji.
16.06.2025 sprzedającemu został dostarczony zwrot kosiarki (zamówienie nr JJ9W/2025). Mam potwierdzenie doręczenia przesyłki, wszystko było zgodne z procedurą.
Do dziś (25.06) nie otrzymałam zwrotu pieniędzy, mimo że sprzedawca ma już towar i minęło ponad 7 dni.
Zgłosiłam sprawę przez system Allegro – sprzedający milczy.
Teraz chcę skorzystać z Allegro Protect, ale nie wiem dokładnie, co napisać albo czy na pewno się kwalifikuję.
Sprzedający wygląda na kogoś, kto specjalnie unika odpowiedzialności – nie odpowiada, nie oddaje pieniędzy, mimo że wszystko mam udokumentowane.
Czy ktoś miał podobną sytuację? Czy Allegro Protect działa sprawnie? Czy powinnam coś jeszcze zrobić, żeby zabezpieczyć się lepiej?
@Client:33359029 sprzedający ma 14 dni na zwrot pieniędzy, więc na razie musisz uzbroić się w cierpliwość
14 dni kalendarzowych czy roboczych?
Pozdrawiam
@wilq2828 oczywiście roboczych
Dzień dobry! @Client:33359029 sprzedający w dyskusji zapewnił, że jutro prześle potwierdzenie zwrotu, więc poproszę Cię jeszcze o cierpliwość. Jeśli będziesz potrzebowała naszej pomocy, ponownie wywołaj nas w dyskusji prowadzonej ze sprzedającym.
Możesz liczyć na nasze wsparcie!
Mi Allegro nie zwróciło pieniędzy mimo, że procedury przestrzegałem, miałem potwierdzenie, że wysłałem z powrotem i sprzedający odebrał towar. Niby jest ubezpieczenie Allegro ale to bajka. Sprzedający przez dłuższy czas nie oddawał a potem napisał do Allegro, że nie wie co się stało z tym towarem, który odebrał. I 500 zł straciłem.
@markgra jeśli zrobiłeś zwrot, to sprzedający ma Ci oddać kasę, a nie Allegro
@markgra jeśli wysłany przez Ciebie zwrot zaginął, należy to wyjaśnić z przewoźnikiem.
Nie jestem w stanie odnieść się do tej sprawy, ponieważ nie podałeś żadnych szczegółów, natomiast mogłeś założyć dyskusję, aby wyjaśnić sprawę ze sprzedającym (to on powinien zwrócić Ci wpłatę za zwracane zamówienie), w której możesz poprosić o pomoc pracownika Allegro, a w ostateczności złożyć wniosek Allegro Protect.