anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot Pieniędzy

DAGzex
#7 Wielbiciel

Witam - wydaje m się, że zostałem oszukany.
Zakupiłem dzisiaj gogle Oculus Quest 3 w okazyjnej cenie (1100zł) po dokonaniu wpłaty zobaczyłem, że na profilu sprzedającego widnieje błędny adres zwrotu "djdheu shsh" i inne takie przypadkowe litery.
Chwilę później odświeżyłem profil sprzedającego, i zobaczyłem, że jego konto zostało zawieszone.
Nie odpisuje na SMS-y ani nie odbiera telefonu.

Zgłosiłem zwrot cytując w opisie błędny adres zwrotu u sprzedającego oraz zawieszenie jego konta tuż po moim zakupie.
Czy mam 100% pewności, że odzyskam moje pieniądze w ciągu tych 14 dni?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @DAGzex, czy masz możliwość otworzenia dyskusji ze sprzedającym?
Jeśli tak, otwórz proszę dyskusję ze sprzedającym i poproś nas o pomoc, postępując zgodnie z tym artykułem.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

DAGzex
#7 Wielbiciel

Utworzyłem dyskusję, czekam na wypowiedź sprzedawcy albo allegro, chociaż na to pierwsze bym nie liczył ponieważ jego konto jest zawieszone… @matt_rose 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@DAGzex a zakup masz w kupionych ? czy to nie był zakup na podstawie podesłanego linka ? sprawdź w potwierdzeniu płatności kto był odbiorcą kasy ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

DAGzex
#7 Wielbiciel

Zakup mam w kupionych, link wysłany przez sprzedawcę wysłał mnie prosto do aplikacji mobilnej allegro, więc nie był on fałszywy.
Odbiorca miał faktycznie podane dane firmy, martwi mnie natomiast to, że nie odpisuje ani nie odbiera, oraz że adres zwrotu był kompletnie fałszywy

oznacz moderatorów

Client:35386082
#16 Inspirator

Kupiłeś od Chińczyka...?
napisz tak jak @matt_rose poprosił, pewnie dostaniesz zwrot z AllegroProtect.

oznacz moderatorów

DAGzex
#7 Wielbiciel

Już napisałem, czekam na odpowiedź allegro, mam nadzieje, że pozytywna…

oznacz moderatorów