Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam zamówienie nie zostało wysłane w terminie napisałem do sprzedawcy przez dyskusję żeby allegro też miało w nią wgląd zażądałem anulowania zamówienia i zwrotu pieniędzy sprzedawca odpisał tylko że zamówienie anulowane i teraz pytanie w jaki sposób odda i czy odda pieniądze ?
Jak grzecznie nie odda ,to allegro odda przez POK.
Jeżeli płatność przez AF to sprzedawca w ten sam sposób zwraca, ty dostajesz maila od allegro że zwrócił i trafiają na twoje konto , ma czas do 14 dni. Jeżeli nie nastąpi zwrot to otwierasz spor i zaraz allegro "nakłoni" sprzedającego do zwrotu: https://allegro.pl/dyskusje/nowa
płatność była z góry blikiem
@Michal4314 Więc pieniądze trafią na rachunek bankowy. Jeśli jest otwarta Dyskusja, sprzedawca na pewno pieniądze odda, możesz tam poprosić o pomoc Allegro gdyby długo zwlekał.
Narazie poczekam bo niby anulowane a zamówienie nadal aktywne i teraz mam lipe bo nie mogę zamówić gdzieś indziej żeby się nie okazało że jednak wyśle.
@Michal4314 Po anulowaniu zamówienia, nawet takim złożonym w Dyskusji, sprzedawca nie może już wysłać towaru, musi oddać pieniądze. Odstąpiłeś od umowy. Gdyby nawet wysłał, możesz nie odbierać paczki, ale oczywiście możesz ją odebrać, jeśli chcesz.
@Michal4314 Pieniądze powinien oddać niezwłocznie. Otrzymasz powiadomienie e-mail do Allegro o zwrocie wpłaty. Pieniądze wrócą tam, skąd płaciłeś. Czyli jeśli płaciłeś przelewem z konta, wrócą na konto. Taki zwrot trwa 3 dni robocze licząc od momentu, w którym sprzedawca zwróci środki.
A jak to jest z kosztem przesyłki również odda? Bo ogólnie jest taka sytuacja że od wtorku mam nr paczki która cały czas widnieje że jest przygotowywana czyli jej nie wysłał
Odda tyle ile miał zapłacone. Zapłaciłaś 100zł odda 100zł.
@Michal4314 Ma obowiązek oddać całą wpłatę.