anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot pieniędzy

Michal4314
#7 Wielbiciel#

Witam zamówienie nie zostało wysłane w terminie napisałem do sprzedawcy przez dyskusję żeby allegro też miało w nią wgląd zażądałem anulowania zamówienia i zwrotu pieniędzy sprzedawca odpisał tylko że zamówienie anulowane i teraz pytanie w jaki sposób odda i czy odda pieniądze ?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

mwmonety
#21 Demiurg#

Jak grzecznie nie odda ,to allegro odda przez POK.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jeżeli płatność przez AF to sprzedawca w ten sam sposób zwraca, ty dostajesz maila od allegro że zwrócił i trafiają na twoje konto , ma czas do 14 dni. Jeżeli nie nastąpi zwrot to otwierasz spor i zaraz allegro "nakłoni" sprzedającego do zwrotu: https://allegro.pl/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

Michal4314
#7 Wielbiciel#

płatność była z góry blikiem

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Michal4314 Więc pieniądze trafią na rachunek bankowy. Jeśli jest otwarta Dyskusja, sprzedawca na pewno pieniądze odda, możesz tam poprosić o pomoc Allegro gdyby długo zwlekał.

oznacz moderatorów

Michal4314
#7 Wielbiciel#

Narazie poczekam bo niby anulowane a zamówienie nadal aktywne i teraz mam lipe bo nie mogę zamówić gdzieś indziej żeby się nie okazało że jednak wyśle.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Michal4314 Po anulowaniu zamówienia, nawet takim złożonym w Dyskusji, sprzedawca nie może już wysłać towaru, musi oddać pieniądze. Odstąpiłeś od umowy. Gdyby nawet wysłał, możesz nie odbierać paczki, ale oczywiście możesz ją odebrać, jeśli chcesz.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Michal4314 Pieniądze powinien oddać niezwłocznie. Otrzymasz powiadomienie e-mail do Allegro o zwrocie wpłaty. Pieniądze wrócą tam, skąd płaciłeś. Czyli jeśli płaciłeś przelewem z konta, wrócą na konto. Taki zwrot trwa 3 dni robocze licząc od momentu, w którym sprzedawca zwróci środki.

oznacz moderatorów

Michal4314
#7 Wielbiciel#

A jak to jest z kosztem przesyłki również odda? Bo ogólnie jest taka sytuacja że od wtorku mam nr paczki która cały czas widnieje że jest przygotowywana czyli jej nie wysłał

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Odda tyle ile miał zapłacone. Zapłaciłaś 100zł odda 100zł.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Michal4314 Ma obowiązek oddać całą wpłatę.

oznacz moderatorów