anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot pieniędzy

agnieszka_kam16
#7 Wielbiciel#

Sprzedający twierdzi, że dokonał zwrotu środków ze względu na brak wysłania zamówionego towaru. Płatność za zakup dokonana w dniu 10.02 blikiem. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałam zwrotu, pomimo tego, że sprzedawca uważa że zrobił zwrot. 

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

az1rael
#21 Demiurg#

Blik śmierdzi wałem pokaż link do oferty zakupu

oznacz moderatorów

agnieszka_kam16
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Pewnie sprzedający kłamie ooo... Bo to handlarz jakiś, jeśli prawdziwie dokonał zwrotu to dostałbyś maila od Allegro że taki zwrot przez sprzedającego został wykonany. 

@agnieszka_kam16  konieczne otwórz mu dyskusję, niech się tłumaczy przed tobą i Allegro.

oznacz moderatorów

agnieszka_kam16
#7 Wielbiciel#

No właśnie też mi się tak wydaje. Napisał żebym wstrzymała się do jutra i że wyjaśnią z allegro bo potwierdzenia mi wysłać nie mogą….

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

No i masz odpowiedź krętacza 

oznacz moderatorów

agnieszka_kam16
#7 Wielbiciel#

Zgłosić od razu do allegro ?

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Tak, otwórz dyskusję. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@agnieszka_kam16 jeśli zlecił zwrot to ma nadany nr zwrotu w systemie i może go podać jak zwrot się zaksięguje co może trwać do 4 dni to będzie mail od allegro o zwrocie

oznacz moderatorów

agnieszka_kam16
#7 Wielbiciel#

Ewidentnie ściemniał, bo po zgłoszeniu problemu widzę takie coś:

IMG_5672.png

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@agnieszka_kam16 ma ustawowo 14dni na zwrot kasy a jak nie miał towaru to w dobrym tonie od ręki to zrobić. Co do obrazka to moderacja musi puścić a to trwa i pół dnia więc możesz zacytować będzie szybciej

oznacz moderatorów

agnieszka_kam16
#7 Wielbiciel#

Mam info, że sprzedający rozpaczał zwrot środków. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@agnieszka_kam16 Czyli nie zwrócił dotychczas, nieprawda ze ma 14dni, ma zwrócić niezwłocznie ale ma max 14dni i może wstrzymać się do czasu otrzymania zwrotu bądź potwierdzenia nadania, ktoś pisze o prawie i pisze tylko co mu pasuje, kawałek.

oznacz moderatorów