anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot po czasie

Client:62833114
#7 Wielbiciel#

Witam.Kupilem kamere do rejestratora.Nie stety telewizor mialem zepsuty i dopiero po miesiacu chcialem te kamere wgrac ,ale kamera nie dziala.Odezwalem sie do sprzedajacego i napisal ,ze pomoze mi ja wgrac.Sprzedajacy tez nie mogl jej wgrac.

Podsumujac 

Sprzedal mi zepsuta kamere czy po okolo 3-4 miesiacach moge ja zwrocic  jako rekojmia.Interesuje mnie tylko zwrot.Sprzedajacy sie nie odzywa 

Z gory dziekuje 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

aragil
#15 Entuzjasta#

"Interesuje mnie tylko zwrot." To już twój problem.

Jeśli reklamujesz coś po raz pierwszy sprzedawca nie musi się zgodzić na zwrot gotówki. Może ci zaproponować np. wymianę towaru na nowy lub naprawę.

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Oczywiście - możesz dokonać zwrotu. Tak jak piszesz - w ramach rękojmi. Sprzedawca naprawi Ci kamerę lub wyśle nową. To chyba logiczne.

pzdr.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:62833114 Tak, możesz zrobić zwrot i odstąpić od umowy po takim czasie na podstawie art. 560 Kc, powołując się na wadę istotną i zażądać zwrotu wpłaty. Sprzedawca jednak nie musi się na to godzić i może Ci towar naprawić lub wymienić. Jeżeli jednak wada wystąpi po raz drugi, wtedy robisz taki sam zwrot i sprzedawca nie może już towaru naprawiać ani wymieniać, tylko musi oddać pieniądze.

oznacz moderatorów