Ale wtopa, zamówil mi się podwójny przedmiot, i dwa egzemplarze tej samej książki czekają w paczkomacie. Czy mogę zwrócić jeden z nich do sprzedawcy ? Jak to zrobić ?
Cześć, @parsival. Tak, możesz zgłosić zwrot tego zamówienia. Tutaj znajdziesz dokładną instrukcję jak wypełnić formularz zwrotu.
Po zgłoszeniu odstąpienia nie musisz odebierać paczki ze skrytki - gdy będzie przeterminowana, wróci do nadawcy.
Aha tylko jedno pytanko, czy dopisać kod zwrotu, który dostalem po wypełnieniu formularza zwrotnego czy też zostawić tę książkę w skrytce tak jak jest ?
@parsival Nie musisz odbierać paczki ze skrytki - możesz ją tam zostawić. Zostanie zwrócona do sprzedającego, gdy upłynie czas na odbiór przesyłki.
Edycja: Przepraszam, mój błąd! Nie sprawdziłam, że obie przesyłki dotarły do multiskrytki, a nie do osobnych skrytek.
W takiej sytuacji powinieneś odebrać obie przesyłki i nadać zwrot zgodnie z instrukcją i umieścić go w nowej skrytce automatu - tak jakbyś standardowo zwracał towar.
Dziękuję @shopmw za zwrócenie uwagi!
@parsival Jeżeli chcesz zostawić sobie 1 szt książki z przesyłki, a drugą oddać pamiętaj, że musisz ją zabezpieczyć na czas podróży, jeżeli nie zabezpieczysz i ulegnie uszkodzeniu-ty za nie odpowiadasz. Warto na opakowaniu zwrotnym napisać kod zwrotu, na wypadek gdyby coś poszło nie tak w trasie, aby firma kurierska miała łatwiej zidentyfikować paczkę.
@parsival Edytowałam moją wcześniejszą odpowiedź, przepraszam za wprowadzenie w błąd!
@MiMary MiMaryCzy jesteś człowiekiem?, czy nawet tutaj są boty, słabo zaprogramowane... Człowiek chce zostawić jedna książkę drugą oddać, zostawienia paczki w paczkomacie ( nie odebranie) spowoduje, że będzie miał 0 książek.