anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot poorzez allegro

Client:42085950
#1 Nowicjusz#

Witam napotkałem się z problemem dotyczącym zwrotu produktu, dokładnie mówiąc pisało zwrot za darmo a musiałem zapłacić za impost'a bądź wybrać DHL z odbiorem z domu przesyłki albo pocztą poprzez cennik poczty. Sprzedający poinformował mnie o tym że oni placa coś dla allegro i aplikacja powinna umożliwić mi zwrot za darmo w ciągu 14 dni od zakupu po kliknięciu " zwrot " w aplikacji. Więc czemu musiałem zapłacić za nią wysyłając ją impostem ?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Chm dziwna sprawa. Rozumiem, że jesteś już doświadczonym użytkownikiem w  smarcie i na pewno to była przesyłka smart, a nie np darmowa dostawa sprzedającego? Jaka to była metoda dostawy? Jeśli paczkomat to czy przypadkiem kurier paczki nie wcisnął na siłę do mniejszej skrytki, ewentualnie większej. Wtedy sprzedawcą przychodzą dopłaty do zmiany gabarytów, a nie dawno widziałam ktoś tu lamentował, że oprócz tego paczka wypadła ze smarta i skasowali go za normalną wysyłkę, a to nie ma zwrotu. Nic innego mi do głowy nie przychodzi o ile dostaw nie pomyliłeś... Oczywiście portal ma standardowo gdzieś to, że kurierzy nagminnie paczki do mniejszych skrytek wkopują...

Jeśli na pewno była smart to możesz zgłosić się o Allegro po etykietę, czasami pomagają. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:42085950 najpewniej zakup w smart z dostawą na adres (kurier). Darmową opcje zwrotu masz albo tym samym kurierem w tym przypadku DHL lub Poczta Polska pozostałe są odpłatne.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

No dobrze, ale kliknąłeś ten "Zwrot"  czy nie kliknąłeś?

Jeśli kliknąłeś to powinieneś dostać mailem kod zwrotu.  Kod się pisze na paczce i zanosi się do paczkomatu bez płacenia. Czy coś przegapiłes?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:42085950 Jak był zakup ze Smartem to zwrot darmowy, tu słowo "klucz" zakup ze Smartem.

oznacz moderatorów