anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot procesora

dawidekX
#1 Nowicjusz

Witam, chciałem zakupić przez państwa platformę procesor, korzystając z ubezpieczenia sprzedaży. Po otrzymaniu procesora chciałbym go sprawdzić czy to jest na pewno to co chciałem kupić. teraz jest sporo oszustw a procesor jest w okazyjnej cenie, jednak kontaktowałem się z kupującym i wydaje się wszystko w porządku. Sam zaproponował transakcje przez państwa platformę z ubezpieczeniem. Czy po otrzymaniu przesyłki i sprawdzeniu oraz stwierdzeniu, że to nie jest to czego oczekiwałem bądź co miałem zakupić będę mieć gwarancję zwrotu środków ?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@dawidekX  najpierw daj link do oferty, bo coś mi te ubezpieczenie śmierdzi😉

oznacz moderatorów

dawidekX
#1 Nowicjusz

Z kupującym kontaktowałem się poza platformą allegro i on zaproponował, że wystawi na allegro i będę mógł zakupić z ubezpieczeniem i prawem do zwrotu

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@dawidekX  jeśli wystawi na prawdziwym Allegro, to oczywiście będziesz miał prawo do zwrotu, ale jak Ci podeśle link, to lepiej nie kupuj, albo podeślij tutaj link do sprawdzenia 

oznacz moderatorów

dawidekX
#1 Nowicjusz

Jasne, dzięki za pomoc i jeszcze ostatnie pytanie. Jeśli wszystko byłoby w porządku i się okaże, że jest to przez prawdziwe allegro po sprawdzeniu linku to przy sytuacji gdzie zwracałbym towar mogą ze zwrotem być problemy od strony sprzedającego ? Czy po prostu wysyłam i po odebraniu towaru dostaje zwrot środków po jakimś czasie

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@dawidekX  po zwrocie, to sprzedający oddaje kasę,  więc to od niego zależy jak długo będziesz czekała na zwrot, on ma na to 14 dni, ale jeśli będą problemy ze sprzedającym , to możesz liczyć na pomoc Allegro 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@dawidekX To nie jest tak proste jak może się wydawać - nie da się udzielić jednej konkretnej odpowiedzi na Twoje pytania. 

Mi to śmierdzi SCAMem - tak na 99% 🙂 

Najpierw powiedz - cena tego procesora jest w granicach ceny rynkowej czy może jest nadzwyczaj okazyjna? 

Gdzie znalazłeś to ogłoszenie? Marketplace FB?

oznacz moderatorów

dawidekX
#1 Nowicjusz

Nie ukrywam, że wygląda to jak oszustwo dlatego zapytałem, czy zwroty są bezproblemowe, jeśli nie wygląda to zero-jedynkowo to po prostu odpuszczam 🙂 Nie zamawiałem takich produktów przez allegro stąd moje pytanie. Jeśli by to było na zasadzie " Zwracam produkt - dostaje zwrot środków " to co innego. Jednak w tym wypadku dziękuje wam za pomoc i odpuszczam temat 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@dawidekX zgodnie z dyrektywą UE nie możesz sobie sprawdzić procesora w swoim kompie i zwrócić, sprzedawca ci potrąci ze 20% plus link pokaż bo na 99% wał bo nie ma wystawiania na allegro z ubezpieczeniem

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@dawidekX To jeszcze tak na przyszłość - jeśli znajdziesz ofertę poza Allegro a potem dostaniesz "link do allegro" to dla swojego własnego dobra wróć tu do nas i pokaż ten link zanim cokolwiek "kupisz"

99,9% takich linków to SCAM - prowadzą one do fałszywych stron które tylko imitują Allegro.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@dawidekX Jeżeli kupujesz od osoby prywatnej, to on się musi zgodzić na zwrot > samo odesłanie nie załatwia sprawy > dalej możesz załatwiać sprawę przez dyskusję > a to trochę trwa

oznacz moderatorów