Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Zwróciłem zakupiony towar bez podania przyczyny. W ogłoszeniu kupowanego przedmiotu był opis że koszty zwrotu ponosi kupujący co uczyniłem.
Natomiast koszt wysyłki zakupionego przedmiotu wynosił 15pln - innej formy odebrania/wysyłki towaru nie było. Moje teraz pytanie czy sprzedający powinnien zwrócić należność za zakupiony przedmiot wraz z koszt wysyłki do mnie czy tylko sama kwotę zakupionego przedmiotu?
Otrzymałem tylko samą należność za przedmiot bez wliczonego kosztu wysyłki przy zakupie przedmiotu.
@boas43 Jeśli sprzedawca jest przedsiębiorcą musi zwrócić najniższy koszt przesyłki jaki w chwili zakupu miałeś do wyborru , nie dotyczy ten zapis sprzedawców prywatnych .
Dziękuję za informację.
W zakładce o sprzedającym widnieje opis : dane firmy - czyli to oznacza że jest to przedsiębiorca ?
Odbiór osobisty to nie jest forma najtańszej wysyłki ?
Przy odstąpieniu od umowy, do reguły "najtańszej udostępnionej metody wysyłki" nie zalicza się odbioru osobistego 😉
@boas43 jak są dane firmy to jest to firma, ot taka logika.
A co do zwrotu - odbiór osobisty jest najtańszą opcją, ale jak nazwa mówi nie wysyłki, tylko odbioru. A drążąc poruszony temat czy to sprzedawca ma przyjść do Ciebie, czy Ty pójdziesz do sprzedawcy?
Czasami to gra nie warta świeczki, iść załóżmy z Bytomia do Gdańska oddać rzecz za 50 zł 🤣
Firma - zwrot kosztów przedmiotu + zwrot kosztów najtańszą metodą, czyli np. 6,50 za list polecony.
Zwrot w ramach Smart - masz gratis, więc tylko zwrot kosztów przedmiotu.
Prywatny sprzedawca - nie wiem 😁