Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, proszę o podpowiedź gdyż po wielu latach na allegro pierwszy raz` mam taką sytuację. Zamówiłam albumy na zdjęcia. 10 czerwca. W aukcji napisane wysyłka na drugi dzień. Po 5 dniach rozpoczęłam rozmowe ze sprzedającym. Pojawiły się kłamstwa i mataczenie. Że przesyłka będzie nadana jutro, że od 3 dni czeka na kuriera, że nie przyjechał, że wysłana 0 jedno przeczy drugiemu. dzisiaj tj 23 otrzymałam nr nadania ale dhl śledzenie pokazuje że nie ma takiej przesyłki. Zgłosiłam od razu chęć zwrotu - ale przesyłka do mnie nawet nie doszła. Teraz widzę, że została wysłana dzisiaj o 14.37. Czy taką przesyłkę, której już nie chcę bo nie jest mi potrzebna 10 dni później lepiej odebrać i odesłać czy zostawić? dodam tylko ze za przesyłkę zapłaciłam, nie było SMART. Czy jest szansa zwrotu pieniędzy za przesyłkę? Jak rozwiązać sytuację?
@kachakrycha widoczny czas w dostawie to przewidywany czas dostawy na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego.
Na pytanie czy przesyłkę masz zostawić trudno mi odpowiedzieć, bo ta decyzja należy do Ciebie. Natomiast masz możliwość zwrotu towaru 14 dni, na własny koszt (w ofercie widoczne są warunki zwrotu).
@kachakrycha zależy od której zrobiłaś zwrot a o której sprzedawca ja nadal? Ale ogólnie po zgłoszeniu towar nie jest twój. Więc nie powinnaś go odbierać .
zgłoszenie o 10.41 nadanie 14.31 tego samego dnia. Więc nadanie po moim zgłoszeniu zwrotu.
@kachakrycha Twoja przesyłka została nadana w punkcie 18.06, natomiast podjęta przez kuriera była faktycznie 23.06. Sprzedający nie miał możliwości jej wycofania na tym etapie (czyli 23.06 kiedy wypełniłaś formularz zwrotu). Jest to przesyłka Allegro Delivery, więc sprzedawca nie poniesie dodatkowych kosztów w przypadku kiedy nie odbierzesz przesyłki i zostanie ona zwrócona do nadawcy.
kłamstwem i mataczeniem jest podany przez allegro , a nie sprzedawcę czas wysyłki,
a kurierzy allegro często nie odbierają przesyłek -polecam lekturę tego forum
dhl to szczególny przypadek nie działania wysyłek w terminie - u nas kurier odbierał przesyłkę 2 tygodnie z pkt nadania, a allegro pisało, że przesyłka jeszcze nie nadana
@kachakrycha a zakup jest od firmy? Masz prawo dostąpić od umowy?