anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot przedmiotu poprzez nie odebranie przez kupującego

pjer12
#1 Nowicjusz

Czy można zwrócić przedmiot poprzez nie odebranie przesyłki (czyli wybrać opcję "zwróć zakup" i nie odebrać przesyłki z automatu paczkowego) ?
Na przykład w sytuacji, gdy przez pomyłkę został wybrany automat paczkowy w innym mieście i nie ma możliwości odebrania przesyłki. A jest za późno na anulowanie zakupu.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pjer12 można , ale musisz wiedzieć ,że koszt powrotu przesyłki  leży po Twojej stronie i JEŚLI wystąpi sprzedawca będzie miał pełne prawo obciążyć Cię nim .

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pjer12 jak powrót jest darmowy ( nie mówię tu o smarcie bo darmowy zwrot jest jak odbierzesz i nadasz ) to możesz to zrobić, ale jak sprzedawcy zostanie doliczony koszt powrotu to Ci potrąci bo zgodnie z UK koszt odesłania jest po stronie konsumenta 😞

Napisz co to za przewoźnik ( np. Allegro InPost nieodebrany wraca za darmo )

________
Κώστας
oznacz moderatorów

pjer12
#1 Nowicjusz

Dzięki za odpowiedź.

To było pytanie hipotetyczne. Na szczęście nie miałem takiej sytuacji, aczkolwiek raz byłem blisko. Będąc na wakacjach ustawiłem sobie tamtejszy paczkomat (InPost). Po powrocie nie zwróciłem uwagi, że mam wybrany zły paczkomat... Na szczęście szybko się zorientowałem i zdążyłem anulować zakup. A pytanie zadałem, żeby widzieć na przyszłość ja należy postępować, gdybym jednak nie zdążył z anulowaniem. 

oznacz moderatorów