Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Jakiś czas temu wylicytowałem buty przez allegrolokalnie (a nawet 2 aukcje tego samego sprzedającego). Za buty zapłaciłem przez allegro PayU. Sprzedający nie posiada wystawionego sprzętu i zaproponował zwrot na konto, wolałbym zwrot przez PayU bez podawania nr konta. Sprzedający twierdzi, że nie ma możliwości zwrotu przez PayU co potwierdziło allegro (tak twierdzi sprzedający). Czy to prawda i powieniem podać swój nr konta?
Pozdrawiam,
Marcin
@bargiel_m tak mają rację musisz podac konto inaczej nie bedzie zwrotu 🙂
@bargiel_m Najprawdziwsza prawda.
@bargiel_m Na AL zwrot odbywa się przez konto podane przez kupującego, bezpośrednio.Jak chcesz kasę musisz podać.(albo jechać)
Ze zwrotem przez Allegro finanse nie ma problemu, jeśli sprzedający prowadzi ciągłą sprzedaż. Może być sytuacja - Ty zapłaciłeś, sprzedający miał ustawiony automatyczny przelew środków z PayU na swoje konto, gdzieś w nocy Allegro mu przelało środki i konto PayU ma puste. Jeśli sprzedawca nie ma ciągłej sprzedaży na tym koncie - to po prostu nie ma na nim środków do zwrotu. I tak najprawdopodobniej było - sprzedawca zrobił Ci zwrot środków - a na następny dzień otrzymał z Allegro informację o braku środków na koncie PayU.
Więc teraz sprzedający musi coś sprzedać, żeby mu się pieniądze pojawiły na PayU (jeśli kupujący wybierze taką opcję) i wtedy zleci ponownie zwrot wpłaty.
Szybciej jednak pewnie będzie, gdy podasz ten numer konta - firmy podają na swoich stronach, sprzedawcy na Allegro, kupujący w formularzach odstąpienia od umowy.
@AGD-SERVICE na allegro lokalnie nie da rady zrobić zwrotu kasy przez Payu 😄
ot i całe wyjaśnienie, niepotrzebnie się produkowałem
nigdy nie sprzedawałem na allegro lokalnie