Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć!
Na razie hipotetycznie rozważam odstąpienie od zakupu i zastanawiam się nad konsekwencjami, pomożecie?
Kupiłem produkt z darmową dostawą (nie smart), jeszcze go nie odebrałem, ale z pewnych przyczyn rozważam odstąpienie od zakupu. Czy jeśli nie odbiorę przesyłki zwrot odbędzie się automatycznie? Czy będę musiał zapłacić sprzedawcy za powrót paczki?
Sprzedawca firmowy, nie allegro lokalnie.
Dziękuję za pomoc.
Płacisz.
Powinieneś odebrać i odesłać, najważniejsze jest odstąpienie od umowy zakupu, zwrot zawsze jest po stronie kupującego, ze Smartem oraz paczkomat InPost i Allegro One bezpłatny, jeżeli nie odstąpisz od umowy zakupu to towar nadal jest twój, ale jak nie odbierzesz to sprzedający może Ci potrącić za zwrot przesyłki.
@Devastatioon jak nie odbierzesz i nie odstąpisz, z myślą że to automatyczne odstąpienie to jesteś w błędzie 🙂 sprzedawca może żądać odebrania towaru, oczywiście możesz odstąpić prze odebraniem i nie odbierać ale musisz wysłać odstąpienie, koszt powrotu paczki jest po Twojej stronie, nie ważne czy odbierzesz i odeślesz czy nie odbierzesz ( tu sprzedawca i tak Ci potrąci za powrót paczki )
Dzieki za odpowiedzi.
Czyli już wiem, że muszę najpierw kliknąć, że chce dokonać zwrotu.
A czy pomożecie z doświadczenia co będzie tańszą opcją? Odebranie i odesłanie czy nieodebranie i zwrot za podróż zwrotną? Mówimy tutaj o dużej paczce z telewizorem.