Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chińczyk minie oszukał i wysłał tanią podróbkę zegarka, mam odesłać paczkę do Chin. Adres jest dosyć chaotyczny
Ulica: yangjiangshijiangchengquxipingbeilu13hao3dong403shi
Kod i miasto: 529500 yangjiangshi
Chiny
Czy miał ktoś taki przypadek?
Ten adres po prostu nie zawiera spacji pomiędzy wyrazami. Chińczy wszystko piszą w jednym ciągu.
A wysyłać paczki do Chin nie polecam. W razie nieodebrania, koszt zwrotu jest bardzo wysoki (w okolicy 1000 zł).
W takich przypadkach bardzo żal mi kupujących, lecz poniekąd są sami sobie winni.
Co w takich przypadkach kupujący nie zrobił:
- nie zapoznał się z regulaminem Allegro, który zaakceptował
- nie zapoznał się przed zakupem z warunkami zwrotów
- nie zapoznał się przed zakupem z warunkami reklamacji
- pochopnie złożył odstąpienie od umowy, bez rozeznania "tematu"
W tym przypadku - jest pozamiatane. Nawet zdrowy rozsądek nakazuje złożyć reklamację, gdy towar jest niezgodny z opisem, a nie odstąpienie od umowy.
@pecela skąd tak wysoka kwota za powrót paczki z Chin?
Odsyłałem kilkanaście razy do Chin, z czego 2 paczki wróciły do mnie (w obu przypadkach, nie przeszły urzędu celnego w Chinach). Jedna z pieczarek wróciła do mnie po 9 miesiącach, pocztą polską 😁. W obu przypadkach, zwrot kosztował mnie ok 15zł, a wysyłka 40-80zl (smartfony).
Uważam, że adres zwrotu jest poprawny, niestety niepoprawnie napisany (bez spacji, brak adresata, bez wyszczególnienia prowincji, powinien być także numer telefonu). Taką przesyłkę już bym się bał nadać 🙂
Bo pewnie wysyłałeś listem (nr przesyłki zaczynał się od L, R, V lub U), a nie paczką (nr przesyłki zaczynał się od C lub E).
Opłata za zwrot listu jest zryczałtowana, natomiast opłata za zwrot paczki, składa się z dwóch części - opłaty naliczanej przez operatora zagranicznego oraz opłaty za przesyłkę krajową naliczaną przez Pocztą Polską.