anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot towaru do Chin, adres to ciąg 52 chaotycznych liter i liczb

WOJTEKMOSK
#7 Wielbiciel#

Chińczyk minie oszukał i wysłał tanią podróbkę zegarka, mam odesłać paczkę do Chin. Adres jest dosyć chaotyczny 

Ulica: yangjiangshijiangchengquxipingbeilu13hao3dong403shi

Kod i miasto: 529500 yangjiangshi

Chiny

Czy miał ktoś taki przypadek?

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

Client:44052296
#21 Demiurg#

Wklej ten ciąg w translator googla

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Trzeba go po prostu przetlumaczyc

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@WOJTEKMOSK Zgłaszasz w takim wypadku reklamację na niezgodność towaru z umową i prosisz o podesłanie opłaconej etykiety do Chin lub informujesz, że paczka jest gotowa i ma sobie zorganizować kuriera po odbiór towaru. W żadnym wypadku nie baw się w zwroty.

WOJTEKMOSK
#7 Wielbiciel#

Rozpocząłem dyskusję i wystąpiłem o zwrot pieniędzy do Allegro Protect. dostałem odpowiedz

"Jeżeli sprzedający nie zwróci Panu pieniędzy po otrzymaniu paczki, rozpatrzymy Pana wniosek ponownie.  Proszę, aby zachował Pan potwierdzenie nadania paczki."

jestem zmuszony wysłać na swój koszt paczkę do Chin.  Odnośnie do tej etykiety zwrotu i kuriera to w opisie nie było mowy o bezpłatnym zwrocie, przesyłkę opłacałem dodatkowo. Czy mogę jeszcze coś wykombinować ?

oznacz moderatorów

WOJTEKMOSK
#7 Wielbiciel#

cdn... bo już nie mogę edytować.  

Rozpocząłem dyskusję i reklamację ustawową i zgłosiłem zwrot

"Oczekiwane rozwiązanie: zwrot pieniędzy, zwrot pieniędzy, 550,00 zł warunki reklamacji: reklamacja ustawowa"

oraz o zwrot pieniędzy do Allegro Protect

oznacz moderatorów

Client:80340374
#14 Krzewiciel#

@WOJTEKMOSK skąd wiesz, że to podróbka?

oznacz moderatorów

WOJTEKMOSK
#7 Wielbiciel#

Zegarek miał być Azamfit gtr4, chińczyk przysłał T25, można to sprawdzić w wersji oprogramowania, poza tym nie miał tych funkcji co oryginał, brak j polskiego, słaba bateria, opakowanie też inne i nie logował się do aplikacji Zepp, ogólnie nigdzie nie było nazwy Azamfit gtr4,ale za to wyglądał identycznie.  W opisie aukcji oczywiście było  wszystko opisane pod oryginalny zegarek, oszukał kilka osób, bo zaraz po mnie zaczęły się pojawiać negatywy i konto zablokowali.

oznacz moderatorów

#14 Krzewiciel#

@WOJTEKMOSK  i Ty serio chcesz coś odsyłać do chińczyka któremu allegro zablokowalo konto?:)

Daj znać za jakiś czas czy udało sie rozwiązać problem

oznacz moderatorów

WOJTEKMOSK
#7 Wielbiciel#

Teraz to już muszę wysłać na ten adres i mieć potwierdzenie nadania. Bo albo jakimś cudem chińczyk odda pieniądze, albo dopiero na podstawie potwierdzenia nadania będę mógł się ubiegać o zwrot pieniędzy z Allegro Protect. 

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@WOJTEKMOSK Zgłaszając reklamację na niezgodność towaru z umową, to sprzedawca ma obowiązek odebrać od Ciebie paczkę na swój koszt, a Ty mu ją udostępnić do odbioru. I tej wersji się trzymaj. Żadnego wysyłania na swój koszt i robienia zwrotów. Pisz jak wół, że zgłosiłeś reklamację na niezgodność towaru z umową i zgodnie z ustawą to sprzedawca ma załatwić sobie tego odbiór.

WOJTEKMOSK
#7 Wielbiciel#

Tak zgadza się tylko wcześniej zaznaczyłem o odstąpieniu od umowy i zwrocie towaru, tak odpisali mi z Allegro, teraz to chyba jest 1:0 dla chińczyka

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@WOJTEKMOSK istotne jest, z jakiego prawa korzystasz. Jeżeli odstąpiłeś od zakupu (wynika to z powodu zaznaczonego w formularzu) nie masz możliwości złożenia reklamacji - umowę kupna sprzedaży uznaje się za niebyłą i nie przysługują ci prawa z nią związane.
W takim przypadku oczekujemy odesłania towaru do sprzedającego i w pierwszej kolejności zwrotu środków od sprzedawcy. Jeżeli pojawi się problem ze zwrotem mimo odesłania towaru, masz możliwość skorzystania z Allegro Protect. 
W przypadku reklamacji z roszczeniem zwrotu środków odesłanie towaru jest po stronie kupującego. 
Widzę, że sprzedający wypowiada się w dyskusji, my także dodaliśmy tam informację ze swojej strony. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

WOJTEKMOSK
#7 Wielbiciel#

A co jeżeli adres zwrotu jest wysoce prawdopodobnie niewłaściwy, czyli ciąg 52 liter i liczb.  Paczka nie zostanie odebrana i wróci do mnie?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@WOJTEKMOSK Jeśli adres będzie nieprawidłowy, to paczka wróci do Ciebie. Dla pewności zawsze możesz dopytać o to sprzedającego. Nie zostawimy Cię bez pomocy. Jeśli coś będzie nie tak z przesyłką, opisz to w dyskusji. Nasi doradcy Ci pomogą. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

skazany_2009
#7 Wielbiciel#

A skad znasz dokladny adres do ewentualnego zwrotu? Ja juz 2 tyg walcze i dostalem tylko jakis ciag liter.

oznacz moderatorów

skazany_2009
#7 Wielbiciel#

Ja mam taki przypadek. 2 tyg temu kupilem zegarek, dostalem zly model i taki sam adres mam do zwrotu. Ciezko jest sie dogadac z sprzedawca i allegro.

oznacz moderatorów

WOJTEKMOSK
#7 Wielbiciel#

Wrzuciłem adres, czyli ten zbiór chaotycznych liter na tłumacza chińskiego i nawet jakąś ulicę sensowną przetłumaczył, ale będę chciał wpisać ciąg liter na nadaniu, aby mi potem nie zarzucili, że zły adres wpisałem i przesyłka nie dotarła.

oznacz moderatorów

#14 Krzewiciel#

@WOJTEKMOSK  i przejdzie Ci w całości ten ciąg znaków na list nadawczy?

tutaj powinien sie wypowiedziec ktos z moderacji bo osobiście szczerze wątpie by paczka została odebrana

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Może juz powinien zadziałać allegro protect?

Chinczyk i tak kasy nie odda bo nie po to ktoś wciska buble by później kase oddawać 🙂

Taka przesyłka do Chin nie jest tania i jak rozumiem w przypadku Allegro protect to allegro zwróci również koszty odesłania?

oznacz moderatorów

skazany_2009
#7 Wielbiciel#

Nikt nic nie zwroci, Allegro umywa rece i tyle w temacie.

oznacz moderatorów