Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
zakupiłem 4 sztuki towaru, który został do mnie wysłany w dwóch oddzielnych paczkach do paczkomatu.
Z pewnych względów byłem zmuszony towar zwrócić w całości. Aby uzyskać kod zwrotu musiałem paczki odebrać po czym wygenerowałem kod do zwrotu całości. Kod zwrotu otworzył tylko jedną skrytkę w paczkomacie do, której włożyłem obie paczki ale do sprzedawcy dotarła już tylko jedna co za tym idzie dostałem tylko połowę zwrotu.
Jak mam tę sprawę wyjaśnić? bo sytuacja wynikła z winy systemu allegro/ inpost. Przy zwrocie zakupionego towaru dostarczonego w kilku paczkach generowanie kodu zwrotu powinno powodować że zwrot będzie również w w takiej samej formie jak dostawa.
@mark730 Skąd wiesz, że dotarła tylko jedna paczka? Sprzedawca może to udowodnić? Jeśli nie, domagaj się zwrotu całej kwoty, masz dowód odesłania towaru. Jeżeli nie odda, poproś o pomoc Allegro w Dyskusji; https://allegro.pl/dyskusje/nowa
Jeżeli mimo to nie odda, zamknij po 14 dniach Dyskusję jako nierozwiązaną i złóż wniosek o rekompensatę z Programu Ochrony Kupujących; https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia
Sprzedawca że dostał jedną. Ja też nie bardzo mam jak potwierdzić, że wysłałem dwie. Może monitoring w paczkomatach obejmuje skrytki i widać co się wysyła.
@mark730 Tak, monitoring może potwierdzić, że nadałeś dwie paczki. Sprzedawca ma jakiś dowód, że otrzymał jedną, jakiś protokół? Jeśli nic nie ma, powinien Ci oddać całą wpłatę.
Nie, ma dowód odesłania towaru, to mogła być 1 paczka w skrytce, mogło być i 10.
Nie słyszałam o multiskrytce nadawczej szczerze mówiąc. Jeden numer jedna paczka a nie 10.
Problem w tym, że były to duże i cięzkie paczki a całość załatwiłem pod paczkomatem (odebranie, generowanie kodu i wysyłka) Nie noszę w kieszeni rolki stretchu a dostając dwie paczki sądziłem, że będę mieć do dyspozycji dwie skrytki.
@mark730 jeden kod = jedna paczka, jeden zwrot 😞 czemu nie spakowałeś w jedną paczkę ? pisz reklamację do inposta niech szukają i oddadzą Ci drugą paczkę zapewne leży na magazynie !!!