anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot towaru nie zakupionego przez smart?

krakow2000
#7 Wielbiciel#

Witam

Zakupiłem produkt na allegro, nie drogi 27 zł więc i nie było wysyłki smart. Zapłaciłem 10 zł za wysyłkę do InPost-a, produkt który otrzymałem jest inny niż ten co zamawiałem (zgadza się kolor) bez nadruku i naklejek a otrzymałem z przyklejanym wzorem.

Jak teraz z kosztami zwrotu, muszę zapłacić za koszt zwrotu bo nie kupowałem przez SMART czy to sprzedający będzie ponosił koszt zwrotu i z nim muszę to dogadać? Może zakup normalny z dostawą do InPost ma zapewniony darmowy zwrot?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mdrogeria
#21 Demiurg#

@krakow2000 jeśli uważasz ,że produkt jest niezgodny z opisem złóż sprzedawcy reklamację po uznaniu obowiązkiem jego będzie pokrycie wszystkich kosztów jakie poniosłeś .

oznacz moderatorów

krakow2000
#7 Wielbiciel#

Dzięki za info

oznacz moderatorów

krakow2000
#7 Wielbiciel#

Dobre, po odpowiedzi "mdrogeia" zacząłem proces zwrotu, wysyłka InPost nawet jak nie masz smarta daje bezpłatny zwrot.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Skladasz reklamacje sprzedawcy punktujesz roznice. Sprzedawca ma wyslac po to kuriera odbierze twoj tiwar przysle wlasciwy na swoj koszt

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@krakow2000 Przecież jak produkt jest niezgodny z opisem to składasz reklamację, napisz do sprzedajacy i nich się odniesie do tego, jeżeli nie zgodzi się na uznanie to otwórz dyskusję.

oznacz moderatorów