Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, zakupiony towar okazał się niezgodny z opisem (w cechach produktu podana była niewłaściwa wielkość). Następnego dnia odesłałem towar korzystając ze zwrotu na allegro. Niestety nie doczytałem warunków zwrotu i w przesyłce zamieściłem jedynie towar, bez wypełnionego formularza odstąpienia od umowy. Stąd moje pytanie, czy powinienem taki formularz wypełnić i go dosłać? Ponadto czy termin zwrotu liczy się od daty zakupu czy odbioru towaru?
Termin na zwrot liczy się od dnia odebrania towaru. Jeśli dokonałeś zwrotu przez formularz Allegro, nie masz obowiązku wysyłać żadnych dodatkowych formularzy - sprzedawca ma obowiązek oddać pieniądze za towar i wysyłkę do Ciebie.
Dokładnie tak uczyniłem. Dziękuję za odpowiedź!
Po wysłaniu formularza zwrotu na Allegro, sprzedawca otrzymuje stosowną informację i ma dane do zwrotu wpłaty.
Hawkmoon ustawodawca narzuca na Ciebie obowiązek poinformowania sprzedawcy o zwrocie , ale nie okresla jego formy . Wystarczy zwykła wiadomość mailowa .
napisz wiadomość do sprzedawcy że odesłałeś towar z powodu reklamacji niezgodnosci z opisem, mozesz tez pobrac z internetu wniosek reklamacyjny jezeli sprzedawca takiego nie zalacza