anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot towaru po upływie 14 dni który okazał się wadliwy

Client:93456988
#7 Wielbiciel#

Zakupiłem używaną cześć do motocykla, ale zamontowałem ja dopiero po 2 tyg. Cześć okazała się być uszkodzona. 

Czy mam prawo zwrócić towar pomimo upływu 14 dni?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

biosorcerer
#15 Entuzjasta#

Jeśli jest uszkodzona, to możesz ją śmiało reklamować. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:93456988 Jak od prywatnego sprzedającego to nawet przed 14dniami może nie przyjąć zwrotu ale musisz składać reklamację, najlepiej to otwórz dyskusję opis problem a sprzedajacy ma 24godz. na odpowiedź, na zwykłym Allegro:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa na AL; https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Client:93456988 Zamiast zaczynać od dyskusji (awantury) > napisz do sprzedającego przez Centrum Wiadomości i opisz problem > może się dogadacie bez problemów i kłótni > na to masz zawsze czas.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:93456988  Oczywiście że zwrócisz jeśli złożysz reklamację. Znacznie trudniej będzie udowodnić że to ta część kupiona, a nie ta uszkodzona i wymontowana z motocykla.  Przecież to ta sama część, prawda?

oznacz moderatorów

biosorcerer
#15 Entuzjasta#

Coś mi mówi, że część została uszkodzona po zakupie ale chcę się mylić - bardzo

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Odrzucenie reklamacji poniewaz doszlo do nieumiejetnego montazu prawie pewne zwrotu nie zrobisz reklamowac mozesz moze cos z ap ugrasz 

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Ze zwrotem nie ma problemu. Sprzedającemu możesz zwrócić towar nawet po 10 latach. I nikt Ci tego nie zabroni.

O to pytałeś i masz odpowiedź.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów