anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot towaru używanego, który miał być nowy

Client:43013720
#2 Obserwator#
  •  Witam,

zakupiłem nowego laptopa dell g15 ryzen 5 przed rozpoczęciem kursu projektowania online. Sprzęt przyjechał spakowany w karton, co mogło świadczyć o tym, że faktycznie jest nowy. Podczas zwykłego użytkowania zauważyłem, że bardzo szybko pada w nim bateria. Przy próbie instalacji oprogramowania  (po 1.5 miesiąca od zakupu) do projektowania okazało się, że zakupiony laptop w rzeczywistości jest starszym modelem o dużo słabszych parametrach, przez co nie ma możliwości działania oprogramowania. Po sprawdzeniu okazało się, że bateria jest na poziomie 80%. Sprzedający na allegro posiada pozytywne opinie, niestety sprawdzając firmę w Google okazało się, że bardzo dużo ludzi została podobnie oszukana i ma bardzo dużo problem z odzyskaniem pieniędzy. Czy dzięki zakupie przez Allegro mam szansę na odzyskanie pieniędzy?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:43013720 złóż reklamacje do sprzedawcy na niezgodność z opisem. Określ wadę i określ swoje roszczenia. 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:43013720  Ja tylko odniosę się do baterii.  Otóż w ustawieniach powinna być opcja oszczędzania baterii lub ochrony baterii,  w takim przypadku bateria nie jest ładowana do 100% a jedynie do 80%.  To taka forma zabezpieczenia przed nadmiernym ładowaniem baterii  co jest  szkodliwe.

Sprawdź w "opcjach zasilania" i wyłącz jeśli ci to przeszkadza.

oznacz moderatorów