anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot towaru wcześniej automatycznie odesłanego do nadawcy

Varrus
#1 Nowicjusz#

Kupiłem przedmiot z dostawą do automatu Allegro One. Wg informacji o przesyłce kurier jeździł z nią cały dzień, a na koniec dnia odwiózł do magazynu, gdzie została zwrócona do nadawcy - domyślam się że nie udało się jej umieścić w paczkomacie. 

Spodziewam się, że jest to dość duża paczka i prawdę powiedziawszy byłem zdziwiony, że opcja wysyłki do paczkomatu w ogóle istnieje - ale gdyby paczka nie mieściła się w wymiarach, to kurier by jej chyba nie przyjął? Więc może po prostu wszystkie odpowiednio duże skrytki były zajęte...

W każdym razie za radą infolinii sprzedawcy dokonałem zwrotu i kupiłem produkt jeszcze raz, tym razem z dostawą kurierem do domu. I tu mam pytanie - formularz zwrotu nie przewiduje opcji "przesyłka została już automatycznie zwrócona do nadawcy", musiałem wybrać coś z trzech dostępnych opcji. Jedna z nich przewidywała nadanie przeze mnie przesyłki w paczkomacie, a druga przyjazd kuriera, więc wybrałem trzecią - wysyłkę we własnym zakresie. I teraz mam pytanie czy w takim wypadku nie będzie żadnego problemu z rozpatrzeniem zwrotu? Allegro mi pisze 'nadaj paczkę' a pod spodem jest informacja "odesłaliśmy zakup do nadawcy'. 

Nb. może można to poprawić w systemie, bo teraz ewidentnie nie jest przygotowany na taką sytuację - system zwrotów nie "widzi", że przesyłka została już zwrócona do nadawcy przez kuriera Allegro.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

komis-bell
#21 Demiurg#

Nie będzie żadnego problemu.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

@Varrus jak już tak bardzo chcesz, to skopiuj numer przesyłki powrotnej i wklej jako wysłana

oznacz moderatorów