Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Zamówiłem towar za pobraniem i postanowiłem zrezygnować z zamówienia ale sprzedający już zmienił status zamówienia na w realizacji więc nie można anulować z poziomu allegro. Po kontakcie ze sprzedającym, nakazał on kliknąć zwrot towaru z poziomu zamówienia na allegro lecz po wybraniu powodu zwrotu allegro wymaga numeru konta do zwrotu. Jak mam kliknąć zwrot jeśli przesyłka jest za pobraniem a wymagany jest nr konta? Z góry dziękuję za odpowiedź, Pozdrawiam
Client:55989129 sprzedający musi zmienić status zlecenia na ,,nowy,, wówczas udostepni Ci możliwość anulowania transakcji .Napisz mu mailem ,że rezygnujesz z zamówienia i nie odbieraj przesylki jeśli wyśle ..
@Client:55989129 Nie klikaj żadnego zwrotu, tylko wyślij sprzedawcy mailem swoją rezygnację z zakupu, czyli pisemne oświadczenie o odstąpieniu od umowy. Nie ma prawa żądać klikania zwrotu na Allegro. Odstąpienie mailem jest tak samo ważne. Jeżeli już paczkę wysłał, nie odbieraj jej. W takiej sytuacji powinieneś pokryć jedynie koszt powrotu paczki do sprzedawcy. Już ten Twój pierwszy kontakt ze sprzedawcą był rezygnacją z zakupu, więc zapewne paczki nie wysłał.