anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot towaru

ania66m
#1 Nowicjusz#

Kupiłam adidasy dla dziecka przez Allegro, po otrzymaniu paczki okazały się za duże i zostały po uzgodnieniu  z sprzedawcą odesłane. Warunkiem zwrotu pieniędzy na konto jest wykonanie zwrotu przez platformę Allegro.??? ,proszę o podpowiedź gdzie to zapisać ???

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kostas11
#21 Demiurg#

Jeśli chcesz zwrócić przedmiot, poinformuj o tym sprzedającego:

1. Przejdź do zakładki Kupione.
  2. Przy wybranym zamówieniu kliknij [szczegóły].
  3. Wybierz [zwróć część lub całość zamówienia], aby przejść do formularza zwrotu.
  4. Zaznacz przedmioty, które chcesz zwrócić, i wybierz z listy odpowiedni powód. Możesz wybrać osobny powód zwrotu dla każdego produktu w zamówieniu.
  5. Wypełnij formularz i kliknij [Zwracam produkty]. Otrzyma on wówczas e-maila.
________
Κώστας
oznacz moderatorów

ania66m
#1 Nowicjusz#

Dziękuję za podpowiedź 🙂

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@ania66m @ania66m Sprzedawca nie ma prawa warunkować zwrotu pieniędzy od odstąpienia od umowy przez Allegro, możesz odstąpić także wysyłając oświadczenie o rezygnacji normalnie, mailem. Takim działaniem sprzedawca narusza prawo i regulamin Allegro. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@xyz96 Masz rację, ale mam wrażenie że jesteś cięty na wszystkich sprzedawców, żeby utrudniać im życie 🙂 wiesz że wtedy trudniej o zwrot prowizji 😞

@ania66m złóż przez allegro będzie szybciej, mniej wypełniania, wysyłania mailowo czy pocztą a i w razie co allegro będzie miało wgląd w sytuację jak byś rozpoczęła spór 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@kostas11 Mam wrażenie, że jesteś cięty na wszystkich kupujących, aby tylko utrudnić im życie 🙂 Wiesz, że oni są słabszą stroną transakcji, zazwyczaj, w przeciwieństwie do sprzedających - firm, nie znają przepisów, swoich praw itp. Mogłeś napisać, że taki wymóg jest niedopuszczalny, aby na przyszłość wiedziała 🙂

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@xyz96 napisałem że mas że masz rację, ostatnio robiłem allegro zwrot opisze jak to wyglądało :

Klik wszystko uzupełnione, wklej kopiuj nr konta, klik zwrot paczkomat, dostałem kod,  zajęło mi to 20 sekund i zapomniałem mam potwierdzenie w panelu na mailu i sms, szybko i przyjemnie.

Nie muszę Ci pisać ile zajmuje napisanie wiadomości gdzie musisz podać

Dane konsumenta, Dane przedsiębiorcy, Jasną informację, że konsument odstępuje od umowy czego kiedy nr zamówienia itp, datę zawarcia umowy, datę wykonania prawa odstąpienia.

Wiesz ile czasu zajmuje znalezienie tego na aukcji 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów