anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zwrot towaru

rysiek_e3o
#7 Wielbiciel#

dzień dobry, zrezygnowałem z zakupu towaru od sprzedającego z powodu nie wywiązania się z czasu dostawy, sprzedający nie zmienił statusu przesyłki z "Zakup opłacony" przez 3 dni. Nie było w szczegółach zakupu opcji anulacji zamówienia, więc wybrałem "zwróć zakup", w kolejnych krokach allegro pokierowało mnie do zakładki "zwrot towaru" gdzie mam wybrać sposób wysyłki. Towaru nie otrzymałem, stąd moje pytanie jaką opcje mam zaznaczyć w tej części formularza?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

mdrogeria
#21 Demiurg#

@rysiek_e3o w jaki sposób chcesz zwrócić zakup , którego fizycznie nie otrzymałeś ?

oznacz moderatorów

rysiek_e3o
#7 Wielbiciel#

to ja się pytam jak to zrobić?

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@rysiek_e3o  Wystarczy że powiadomisz sprzedającego, pisemnie mailem, że rezygnujesz z zakupu. 

Ważne żebyś to zrobił przed wysłaniem paczki, nic więcej nie musisz robić.  Sprzedający ma 14 dni na zwrot wpłaconych pieniędzy.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@rysiek_e3o Ustawodawca nie określa formy w jakiej Konsument ma poinformować przedsiębiorcę o rezygnacji z zakupu, istotne dla Ciebie jest tylko namacalne potwierdzenie zgłoszenia .

oznacz moderatorów

rysiek_e3o
#7 Wielbiciel#

wszystko zgodnie z regulaminem, dodatkowo sprzedający poinformowany o odstąpieniu od umowy w osobnej wiadomości. czekam na odzew i zwrot środków

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

A na który czas doręczenia patrzyłeś allegro czy deklarowany przez sprzedawcę? Ten 1 jest wróżony z fusów. Kolejna rzecz czym mieli ci to przysłać i jaki czas jest deklarowany w ofercie?

oznacz moderatorów