anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot użytej maszynki do mięsa

konoo82
#8 Zapaleniec#

Żona zakupiła maszynkę do mięsa, maszynka przyszła żona ją użyła zmieliła mięso umyła itp… oczywiście steropiany  z pudełka wyrzucone. Ja po przyjeździe z delegacji 2dni od otrzymania towaru przez żonę, zobaczyłem że maszynka jest z wadą, otóż na metalowych częściach maszynki miał być chrom, zresztą na zdjęciach produktu widać że błyszczy jak psu… na wiosnę. Tutaj natomiast jest surowa stal i to w dodatku z mnóstwem rys. Coś nie wyszło przy etapie produkcji. Czy mogę zwrócić towar normalnie po przez zwrot allegro? Przypomnę że mam nie kompletne opakowanie i towar był już użyty. Najlepiej by było wymienić na taki bez wad 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@konoo82 zwrócić możesz, ale sprzedawca nie zwróci Ci całej wartości, tylko tyle na ile ją wyceni po zwrocie, może lepiej będzie reklamować, chyba, że to nie błąd w produkcji, tylko w zdjęciach

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@konoo82 Zwrot w sensie odstąpienia od umowy to nie jest dobre rozwiązanie.

Skontaktuj się ze sprzedającym i złóż reklamację na podstawie niezgodności towaru z umową (o ile faktycznie "miał być chrom")

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@konoo82 Niczego nie zwracaj, nie odsyłaj, będą problemy, złóż rekalamcję na niezgodność z opisem, otwórz dyskusję: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów