anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot umieszczony w paczkomacie InPost, a brak nadania.

Phabletoid
#1 Nowicjusz#

Witam, 

Mam problem, otóż nadałem zwrot w paczkomacie, a cały czas wisi jako gotowy do nadania. Gdy próbowałem ponownie wyskakuje błąd. Zarówno InPost jak i Allegro mają boty które nie obsługują krótkich kodów nadania zwrotu, jedynie pełne numery nadań wysyłek. Co z tym Zrobić?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Phabletoid czy kontaktowałeś się z infolinią InPost?

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Phabletoid
#1 Nowicjusz#

Próbowałem, lecz boty proszą o numer przesyłki, a ja mam tylko numer zwrotu. 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Phabletoid numer przesyłki zwrotnej to 600000329541902028266780 🙂 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Phabletoid
#1 Nowicjusz#

Tak, przepraszam teraz jeszcze spojrzałem i rzeczywiście jest. InPost jedynie na temat tej wysyłki wyszukując po tym numerze odpowiedział "Przesyłka 📦 jest aktualnie u Nadawcy w trakcie przygotowania do wysyłki."

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Phabletoid czy umieściłeś przesyłkę w paczkomacie?

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Phabletoid
#1 Nowicjusz#

Została umieszczona w paczkomacie, jednak nie dostałem żadnego potwierdzenia. Próbując już bez paczki znowu nadać przez paczkomat wyskakuję błąd i tyle.

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Phabletoid skontaktuj się z infolinią InPost: 722 444 000 lub 746 600 000, aby ustalić, czy przesyłka została poprawnie nadana. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Phabletoid  Samo umieszczenie w paczkomacie nie kończy zwrotu, trzeba jeszcze podejść do ekranu i zakończyć "na dziś"   Wtedy dostaniesz potwierdzenie.

Ale zamknięta paczka nie zginie i trafi do adresata.

oznacz moderatorów

Phabletoid
#1 Nowicjusz#

Na obecną chwilę udało mi się przejść przez bota i porozmawiać z konsultantką inpostu, podałem jej wiele informacji i być może sprawa się wyjaśni. Mają sprawdzić kamery,  a kurier ma przeszukać paczkomat. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wydaję mi się, że zakończyłem, ale teraz to już nie jestem pewien.

oznacz moderatorów