anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot wtryskiwacza - Czy mogę taki wtryskiwacz używany zwrócić w ciągu 14 dni czy nie?

Artek121212
#7 Wielbiciel#

Witam. Mam pytanie. Zakupiłem wtryskiwacz od firmy i po założeniu auto zaczęło szarpać podczas jazdy i słychać stuki spod maski. Czy mogę taki wtryskiwacz używany zwrócić w ciągu 14 dni czy nie. Dodam że zregenerowalem stary i auto chwila czyli ewidentnie wina tego zakupionego wtrysku. 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

az1rael
#21 Demiurg#

Tak możesz odzyskasz może 50% ceny jak napisałeś jest używany i sprzedawca nie sprzeda go jako nowy zgodnie z prawem może obnizyć wartość zwrotu art 34.4 uk do kwoty takiej ile towar jest teraz wart

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Artek121212  W takiej sytuacji rozsądniej byłoby złożyć reklamację na wady wtryskiwacza, ale potrzebna by była opinia diagnostyczna serwisu który ten wtryskiwacz montował.

Jeżeli wymianę robiłeś sam może amatorsko, to raczej twoja opinia będzie mało wiarygodna.  Ale sprzedający będzie musiał się nawet do takiej reklamacji odnieść.

Problem w tym ze nawet po pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji sprzedający nie musi zwracać pieniedzy, wystarczy gdy odeśle naprawiony wtryskiwacz.

oznacz moderatorów