Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem.Kupiłam kurtkę,która okazała się nieorginalna.Dyskusja ze sprzedającym nic nie dała.Zwrotu nie przyjmuje,wszystko pokazywały zdjēcia a wogóle za taką cenę jak zapłaciłam to czego ja oczekiwałam.Po kilku wiadomościach padła propozycja,że kurtkę mogę oddać jakiejś potrzebującej osobie.I tej opcji uczepiło się Allegro zarówno z Pomocy w dyskusji jak i ktoś od wniosku z Allegro Protect. Że niby nie chcę skorzystać z takiej opcji.Nie wiem czy nie rozumiejąc,że kurtka nie ma być odesłana do sprzedającego tylko dana komuś innemu. Wniosek o zwrot zawieszony ,mam zgłosić sprawę na policję.
Byłam na posterunku policji, zeby przedstawić sprawę( zabrałam wydruki z Dyskusji i wcześniejsze maile sprzedającego) ale policjant zawiadomienia nie chciał przyjąć ponieważ:
Sprzedający zwrotu nie przyjmuje bo jest osobą prywatną i już! Policją zgłoszenia nie przyjęła bo czeka na konkrety ze strony Allegro ( podsumowanie całej dyskusji) a jak kurtkę oddam to jak się domagać zwrotu albo zgłosić na policję( gdyby jednak zechcieli) kiedy głównego dowodu brak.Tak to wygląda
@zwirkakulkela i dlatego, ze wymiekasz (nie chce Ci sie isc na komisariat) sprzedajacy dymają kupujacych. Bledne kolo.
@zwirkakulkela a z opisu i ze zdjęć wynikało, że to oryginalna kurtka konkretnego producenta?
Oczywiście że tak.
Masz konkretne dowody, że kurtka jest nieoryginalna czy tylko swoje przypuszczenia?
Ciężko to ocenić znając tylko jednostronny opis bez wglądu w aukcję i Twoją argumentację.
@starling_shop mozesz mi wyjasnic w prosty sposob po co ci wglad w aukcje? Obejrzysz sobie zdjecia i to wszystko. I tak przecież nie masz przesłanej kurtki w rece.
Chyba, ze jestes specjalistką z zakresu podrabianej odziezy i z zamknietymi oczami jestes wstanie po dotyku materiału rozpoznac lewizne (a znam takich co potrafią).
Czesto zdjecia nie oddaja rzeczywistosci.
Moge zaraz ci wkleic zdjecia kurtki NF: oryginał i podróbka. Jak znajdziesz 2 szczegoly to bedziesz łał.
Orginalność zakwestionowała inna osoba( ja się nieznam) a żeby być w 100% pewna pojechałam do salonu firmowego razem z kurtką.Tam pokazano mi wszystkie detale czym moja podobno orginalna kurtka różni się od tych które sprzedaje sklep.
Jak nie masz w ręce opini biegłego sądowego lub przynajmniej pisma ze sklepu firmowego z podpisem kierownika i pieczątką sklepu to niestety takim kwestionowaniem zadek sobie możesz podetrzeć w sądzie i zgłoszeniu na policję bo już widzę jak pracownicy sklepu lecą zeznawać na twoją korzyść na drugi koniec Polski
U mnie allegro wprowadzało mnie w błąd za każdym razem o obiecując pomoc z allegro protect i na koniec olało temat. Ogólnie czuję się oszukany przez sprzedawcę z pomocą allegro. Sprawa idzie danej. Allegro to jeden Wielki naciągacz. Mi allegro protect proponuje 70% tylko po pierwsze dlaczego 70, po drugie kosztów towaru czy też i dostawy? Wymyślają swoje prawa!