Dzień dobry. Chciałabym zwrócić zamówienie, zaznaczyłam że chce za pomocą automatu paczkowego, ale niestety paczka jest za duża. Czy mogę ją mimo tego wysłać do punktu, czy mi nie przyjmą ?
@czardo podaj numer zamówienia
A co by to dało (zakładam że paczkomaty mają jednakowe rozmiary skrytek)? Chyba że zwrot jest także na punkt.
@czardo podaj proszę numer zamówienia, żebym sprawdziła możliwości.
AD007P30DQ38SS5RJ
@czardo to AD007P30DQ38SS5RJ numer paczki nie zamówienia
To gdzie znajdę
@czardo z tego co widzę, w tej ofercie możliwy jest bezpłatny zwrot (Allegro smart!) wyłączne za pomocą kuriera DPD lub DHL. Sytuacja ta najprawdopodobniej spowodowana jest właśnie wielkością produktu.
Czyli mogę pójść do punktu i ją odesłać bez problemu ?
@czardo tak, jednak upewnij się w tym artykule jaki jest odpowiedni sposób nadania dla danej metody zwrotu.
A dlaczego jak w aplikacji DPD chce wpisać nr nadania przesyłki to jest w systemie że paczka nie jest podana ?
Czyli ten numer mam podać w punkcie ?
@czardo wskazany numer, to numer przesyłki. Może Ci się przydać również kod zwrotu - powinien być dostępny w szczegółach zwrotu.
W aplikacji danego przewoźnika możesz dodać tylko i wyłącznie przesyłki tego przewoźnika. A twoja przesyłka to Allegro Delivery, a to formalnie jest inny przewoźnik (nawet jak on powierza wykonanie usługi DPD czy DHL eCommerce).