anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot z zakupu na raty - jak to wygląda?

halina151066
#7 Wielbiciel#

Witam. Zwróciłam produkt który kupiłam na raty. Sprzedawca mi napisał że zwróci pieniądze. Jak to dalej wygląda? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

xyz96
#21 Demiurg#

Jeśli zwróci przez Allegro Finanse, pieniądze trafią do banku. Ty kontaktujesz się z bankiem i rozwiązujesz umowę kredytową. Wpłatę powinien zwrócić niezwłocznie - otrzymasz powiadomienie e-mail od Allegro o zwrocie wpłaty. 

Jeżeli sprzedawca zwróci pieniądze Tobie bezpośrednio na konto, rozliczasz się z bankiem i rozwiązujesz umowę. 

oznacz moderatorów

halina151066
#7 Wielbiciel#

Tak tylko zwrotu dokonałam jednej rzeczy a reszta została. Sprzedawca powiedział że dokona zwrotu tak jak była płatność. 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

To zmienia postać rzeczy o tyle, że po zwrocie wpłaty nie rozwiązujesz umowy z bankiem, tylko kontaktujesz się w celu zmiany umowy i wysokości rat. Jeśli sprzedawca dokona zwrotu tak jak była płatność, to pieniądze trafią do banku. 

oznacz moderatorów

halina151066
#7 Wielbiciel#

A czy dostanę jakąś informację że ten zwrot wpłynął? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@halina151066 Tak dostaniesz w zakładce kupione po odesłaniu i dokonanym zwrocie towaru pojawi się taka informacja, a jak sprzedawca zwróci kasę do AF to dostaniesz maila od Allegro.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@halina151066 Nie dostaniesz informacji, że zwrot wpłaty wpłynął. Dostaniesz maila od Allegro, że kupujący zlecił zwrot wpłaty - taki zwrot wpływa po około 3 dniach roboczych. 

oznacz moderatorów