Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Zwróciłam produkt który kupiłam na raty. Sprzedawca mi napisał że zwróci pieniądze. Jak to dalej wygląda?
Jeśli zwróci przez Allegro Finanse, pieniądze trafią do banku. Ty kontaktujesz się z bankiem i rozwiązujesz umowę kredytową. Wpłatę powinien zwrócić niezwłocznie - otrzymasz powiadomienie e-mail od Allegro o zwrocie wpłaty.
Jeżeli sprzedawca zwróci pieniądze Tobie bezpośrednio na konto, rozliczasz się z bankiem i rozwiązujesz umowę.
Tak tylko zwrotu dokonałam jednej rzeczy a reszta została. Sprzedawca powiedział że dokona zwrotu tak jak była płatność.
To zmienia postać rzeczy o tyle, że po zwrocie wpłaty nie rozwiązujesz umowy z bankiem, tylko kontaktujesz się w celu zmiany umowy i wysokości rat. Jeśli sprzedawca dokona zwrotu tak jak była płatność, to pieniądze trafią do banku.
A czy dostanę jakąś informację że ten zwrot wpłynął?
@halina151066 Tak dostaniesz w zakładce kupione po odesłaniu i dokonanym zwrocie towaru pojawi się taka informacja, a jak sprzedawca zwróci kasę do AF to dostaniesz maila od Allegro.
@halina151066 Nie dostaniesz informacji, że zwrot wpłaty wpłynął. Dostaniesz maila od Allegro, że kupujący zlecił zwrot wpłaty - taki zwrot wpływa po około 3 dniach roboczych.