Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
w dniu 7/11 zakupiłem konsolę na aukcji mediamarkt, konsola miała zostać dostarczona we wtorek 9/11. Jednak ze względu na cyber atak na media markt wszelkie dostawy miały zostać opóźnione, z tego powodu rozpocząłem dyskusje z media markt prosząc o rzetelne informacje na temat wysyłki. Konsulant od wczoraj nie był w stanie podać jakichkolwiek informacji, w związku z tym zdecydowałem się na zwrot zakupu i kupno konsoli z oficjalnego sklepu allegro. Jako iż aukcja została już opłacona poprzez allegropay nie byłem w stanie anulować zamówienia tylko zwrócić zakup.
Przy zwrocie zakupy musiałem pominąć krok wysyłki przedmiotu do zwrotu ponieważ konsola nie została jeszcze nadana. Status tego zakupu na moim koncie allegro to „zwrócony” jednak pare godzin po tym zwrocie dostałem informacje że media markt nadał przesyłkę.
Zwracam się z pytaniem co zrobić w takiej sytuacji?
jeśli konsola od media markt faktycznie dojdzie to nie mam możliwości znowu przejścia procesu zwrotu na allegro a dokładniej do zapoznania się z procesem wysyłki oraz wygenerowaniem potrzebnych informacji ponieważ opcja „zwróć zakup” jest już obecnie wyłączona w moim profilu.
@wilk1707, widzę, że przesyłka została nadana metodą paczkomaty InPost - zwrot będzie więc darmowy. Możesz nie odbierać tej przesyłki. Ważne, aby poinformować (najlepiej pisemnie) Sprzedającego o odstąpieniu. Jeśli utworzyłeś zwrot do przesyłki, której nie otrzymałeś, traktujemy to jako rezygnację - jest to więc forma poinformowania Sprzedającego o odstąpieniu od umowy.
@wilk1707 Zwrot przed nadaniem paczki to to samo, co anulowanie zakupu przed nadaniem. Sprzedawca wysyłając towar po rezygnacji kupującego robi to na własny koszt i własne ryzyko. NIE MUSISZ ODBIERAĆ PACZKI, a sprzedawca musi Ci oddać całą wpłatę niezwłocznie, najpóźniej w ciągu 14 dni. Gdyby sprzedający stwarzał Ci problem ze zwrotem pełnej kwoty, otwórz spór; https://allegro.pl/dyskusje/nowa i poproś w nim o pomoc pracownika Allegro.