anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot zakupu.

kewin0511
#1 Nowicjusz#

Witam. Mam może głupie pytanie ale lepiej zapytam niż potem będą jakieś niedogodności.

A mianowicie chodzi o zakup jakichś ciuchów np kurtki. Wiadomo że przez allegro jej nie przymierze a i rozmiarówki też norm nie trzymają. Powiedzmy że kupię XL przyjdzie i będzie mała wtedy robię zwrot i ją odsyłam ze smartem czyli w teorii za darmo. Potem najwyżej kupuje drugą 2xl.

Czy zamiast tego mogę kupić takie same dwie kurtki jedną XL drugą 2xl i tą która nie pasuje zwrócić. Cały proces byłby dla mnie szybszy ale jak sprzedawcy podeszli by do takiego procederu? 🤔

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

Tak możesz zwrócić 1szt ale pod warunkiem że zakup konsumencki tzn. jaki który podlega zwrotowi, sprawdź w ofercie czy można zwrócić 

oznacz moderatorów

kewin0511
#1 Nowicjusz#

Ok wiem że jest to możliwe ale czy przed kupnem informować sprzedawcę że kupię od niego dwie sztuki ale jedną i tak zwrócę. Czy to olać i zamawiać dwie jedną zwrócić bo mam takie prawo i tyle. 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@kewin0511  Zawsze bezpieczniej uzgodnić, bo poirytowany sprzedawca może ci nie chcieć po prostu więcej sprzedać. I niczego już wtedy nie wymienisz.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@kewin0511 lepiej zrobić jedno zamówienie np. na 2 kurtki  bo wtedy sprzedawca mniej będzie musiał dopłacić do smarta

oznacz moderatorów