anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot

Client:57487428
#7 Wielbiciel#

Czy produkt taki jak słuchawki douszne nie podlega 14 dniowemu zwrotowi?sprzedający niby w ogłoszeniu napisał ,że nie przyjmuje zwrotów , jesli pudełko będzie otwarte .przed zakupem pytałam go czy słuchawki wyglądają identycznie jak na jego ogłoszeniu i potwierdził ,że tak , nawet przysłał mi dodatkowe zdjęcie a okazało się ,że jest różnica , która mogłam zobaczy tylko otwierając pudełko . Ale taśmy która są zabezpieczone słuchawki nie ruszałam .
Czy sprzedający może odmówić mimo to mi przyjęcia zwrotu ??

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:128117527
#9 Pomysłodawca#

Ale jak towar jest niezgodny z opisem to nie zwracaj tylko reklamuj, a tu sprzedający musi się do tego ustosunkować, zwrot może być problematyczny: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE

oznacz moderatorów

Client:57487428
#7 Wielbiciel#

Czekam co mi odpowie ,bo niby swojego dystrybutora ma zapytać co jest z tymi słuchawkami . Te zdjęcie które mi dosłał dodatkowe niby było z jakiegoś otwartego pudełka i sugerując się tym i zdjęciami na aukcji dokonałem zakupu. Różnica jest niewielka bo chodzi o to że te które przysłał mają styki w takim zagłębieniu a powinny być bez - tylko ,że ja potrzebuję / muszę odkupić konkretnie bez żadnych zagłębień itp

oznacz moderatorów

Client:128117527
#9 Pomysłodawca#

To wymieni albo zwróci ci kasę.

oznacz moderatorów

foto-hurtownia
#10 Popularyzator#

Z doświadczenia wiem, że słuchawki to produkt higieniczny, wedle sprzedawców, i po otwarciu nie przyjmą zwrotu. Sprawdź, czy w warunkach zwrotu na aukcji jest adnotacja, że zwrot jest ograniczony. Jeżeli jest, a produkt faktycznie jest inny, niż wskazał sprzedawca, bądź nie działa, to reklamuj - wtedy będzie musiał rozpatrzyć reklamację w ciągu 14 dni i ewentualnie wymienić, naprawić bądź zwrócić pieniądze.

oznacz moderatorów