Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mam pytanie ponieważ zakupiona została sukienka która miała być wysłana z Polski a była z Chin. Wysokość się nie zgadzała, szerokość się nie zgadzała, krój się nie zgadzał, wzór się nie zgadzał ale matka bo o ona dla siebie zamawiała zaznaczyła że jej nie pasuje. I okazało się że sprzedawca wysyłał z Chin i oczekiwał że kupujący wyślę na adres w Chinach, z faktu na duże koszta sprzedawca proponuje swoją wysyłkę za 34zl. I postanowiłem się skontaktować z allegro i chciałem zmienić w zwrocie z “nie pasuje mi” na reklamacje. I nie udało się allegro stwierdziło że wszytsko jest w porządku ja muszę odesłać na własny koszt sukieneczkę do Chin. Oczywiście sukienka nie była wysłana an Allegro już stwierdziło że sukienka nie należy do mnie i nie wiem co mam zrobić czy mousse to odsyłać bo Allegro nie potrafiło mi na to powiedzieć. Wyjdzie na to że jak tego teraz nie odeślę i o będzie to jako kradzież. Czy ktoś mógł by mi w tym pomóc?
Właśnie niestety nie był to smart ale wysyłka była za 0zł i pewnie to ją zmyliło bo przyzwyczajona że na Smart wysyłka za 0zł. A sprzedawca to tak typowy Dropshiping na ogłoszeniu wysyłka z polski a w rzeczywistości idzie z Chin. Baza jest w Warszawie i pisze że wysyłka z Polski ale ani zwrotów nie ma do polski ani wysyłka nie jest z niej wysyłana.