anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot

irmincia89
#8 Zapaleniec

Dostałam towar który był wadliwy dokonałam najpierw zwrotu a potem zgłosiłam też reklamację z informacją co było z produktem nie tak. Mimo zaznaczenia zwrot pieniędzy i wymysłana informacja do sprzedającego odesłał towar bez żadnej informacji. Teraz sprzedawca zaczyna kręcić najpierw że uplynał czas na zwrot I nie zmieściłam się w czasie chodź paczkę odebrałam 5 a odesłałam 7. Jak przesłałam dokumenty stwierdził że on podejmuje decyzje czy zwraca pieniądze czy towar. Okazało się że opinie są fatalne a towar nie spełnia swojego przeznaczenia. Potem dostałam informację o podaniu adresy do odbioru paczki a potem znów zmiana decyzji przez sprzedawcę i zbywanie byle by opóźnić z czasem. 19 dostałam wiadomość że czas na zwrot minął 

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@irmincia89

Nie ma możliwości zgłosić reklamacji po odstawieniu od umowy i nie ma tu znaczenia czy sprzedawca się zgadza. Ustawa o prawach konsumenta nie przewiduje takiej możliwości.

Teoretycznie można spróbować najpóźniej uchylić się od oświadczenia woli o odstąpieniu od umowy i jak sprzedawca się zgodzi, to dopiero wtedy zgłosić reklamację. Innej opcji nie ma. 

oznacz moderatorów