anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot

osaka125
#7 Wielbiciel
  • Witam mam pytanie jak sprawdzic czy sprzedający zlecił zwrot przez allegro bo nie mam kasy?
oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@osaka125 w szczegółach zwrotu i powinien przyjść email z allegro o wykonaniu zwrotu pieniędzy.

Ile czasu minęło od zgłoszenia i otrzymania zwrotu przez sprzedawcę? Jaka metoda płatności? Podaj numer zamówienia? Pytałeś się sprzedawcy?

oznacz moderatorów

osaka125
#7 Wielbiciel

7 lipca odesłałem sprzęt 8 lipca już miał u siebie mówil że do allegro wysłał o zwrot za przesyłke płaciłem za pobraniem sprzedawca mowil ze teraz zależy od allegro z jego strony Wszystko już tak mi na pisałał.Meila nie zostałem z Allegro o zwrocie, w zwrocie podałem numer konta do przelewu i przesyłkę odesłałem na własny koszt tu jest numer ale to jest z odebrania b20f0af0-6e2d-11f1-bda2-0718e4c2667b ?? 

oznacz moderatorów

osaka125
#7 Wielbiciel

7 lipca odesłałem sprzęt 8 lipca już miał u siebie mówil że do allegro wysłał o zwrot za przesyłke płaciłem za pobraniem sprzedawca mowil ze teraz zależy od allegro z jego strony Wszystko już tak mi na pisałał.Meila nie zostałem z Allegro o zwrocie, w zwrocie podałem numer konta do przelewu i przesyłkę odesłałem na własny koszt tu jest numer ale to jest z odebrania b20f0af0-6e2d-11f1-bda2-0718e4c2667b ?? 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@osaka125 pamiętaj, że przy płatności przy odbiorze, zwrot pieniędzy od sprzedającego jest przekazywany na rachunek bankowy, który podany został w formularzu odstąpienia od zakupu. Taka operacja może potrwać trochę dłużej (nawet kilka dni roboczych).

Basia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

osaka125
#7 Wielbiciel

To co mam w tej sytułacji zrobić? 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@osaka125 jeśli pytasz o zwrot zamówienia b20f0af0-6e2d-11f1-bda2-0718e4c2667b, to z tego co widzę, nie został on zlecony. Możliwe jednak, że sprzedający zwrócił pieniądze samodzielnie - przelewem na numer rachunku. W tej sytuacji powinien załączyć potwierdzenie zlecenia zwrotu w dyskusji. 

Basia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@osaka125 sprzedawca ma czas do 14 dni od odstąpienia od umowy 🙂