Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłam przedmiot. Z płatnością allegro PayU było coś nie tak, poprosiłam sprzedawcę o podanie nr konta i dokonałam przelewu że że swoj konta- przelewy on-line.
Teraz chciałabym zwrócić przedmiot, jednak w zakładce "zwróć" widnieje zapis że mam najpierw spłacić za zakupy.
Jaka mogę zwrócić teraz przedmiot na koszt sprzedawcy skoro ta opcja jest nieaktywna?
Zwracany towar odsyłasz na swój koszt. Sprzedawca zwraca Ci koszt towaru + koszt wysyłki do Ciebie. Zwrotu (odstąpienia od umowy) można dokonać normalnie, nie tylko przez Allegro. Status płatności jest także mylący ponieważ zapłaciłaś za towar, a Allegro bierze pod uwagę tylko płatności przez Allegro Finanse. Takimi działaniami niestety Allegro wprowadza konsumentów w błąd, zarówno jeśli chodzi o płatności jak i o odstąpienie.
Odstąp od umowy (dokonaj zwrotu) zwyczajnie, zgodnie z przepisami, wyślij sprzedającemu mailem oświadczenie o odstąpieniu od umowy, czyli krótkie pismo z datą zakupu, numerem oferty, nazwą przedmiotu, swoimi danymi osobowymi, informacją o rezygnacji z zakupu oraz numerem konta do zwrotu wpłaty. Pismo możesz wysłać oddzielnie i towar oddzielnie lub wydrukowane pismo włożyć do paczki z towarem i odesłać sprzedawcy w ciągu 14 dni od odbioru przedmiotu.
ale wtedy musze zapłacić za przesyłkę, a zwrot mam darmowy jaka przez allegro
@magmich03, trzeba było co najwyżej dokonać przelewu bloczkiem, czyli na AF zamiast pytać sprzedawcy o nr konta, najwyżej na poczcie 🙂
@magmich03 Ja tego za Ciebie nie zapłacę. Trzeba było płacić przez Allegro.
Za takie rady dziękuję
Hej
Niestety ale zwrot nigdy nie jest darmowy.
Zgodnie z przepisami zwrot robisz na własny koszt, co więcej jeśli zamówienie zawierało koszt przesyłki, a była opcja odbioru osobistego bądź tańsza, to sprzedający zwróci koszt najtańszej dostawy