anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrotyyy

ms_magdaaa
#1 Nowicjusz

Zamówiłam paczkę, która miała do mnie dojść dziś. Wysłałam zapytanie do sprzedającego kiedy zostanie wysłana, nie dostałam odpowiedzi. Zrobiłam zwrot. Po południu została wysłana paczka. Co mam w tej sytuacji zrobić, odebrać paczkę czy nie? Chcę zwrotu pieniędzy. 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ms_magdaaa daj numer paczki i napisz kiedy zgłosiłaś zwrot godzinę 🙂 napisz też jaki przewoźnik bo czasem paczki wracają odpłatnie, żeby doradzić musimy mieć wiedzę co było pierwsze 🙂

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ms_magdaaa którego zamówienia dotyczy problem? Jeżeli jest to przesyłka InPost do paczkomatu lub przesyłka One Box, zwrot do nadawcy jest darmowy, zatem nie musisz jej odbierać, sama wróci. Istotne jest wypełnienie formularza zwrotu, bo samo nieodebranie przesyłki nie jest równoznaczne z odstąpieniem od zakupu. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

majster_man
#14 Krzewiciel

Może jednak warto odebrać? Ja czekałem na paczkę z hurtowni ogrodniczej tydzień chociaż miała być na drugi dzień, ale jestem w stanie zrozumieć że mają dużo pracy na wiosnę. Skoro paczka już jedzie może warto zaoszczędzić pracę tych ludzi zaangażowanych do obsługi Twojego zamówienia.

oznacz moderatorów

jaszczur-ka
#11 Animator

@majster_man  Wszyscy dzisiaj jakoś bardzo nerwowi są.  Ja też spokojnie czekam na przesyłkę i nie robię dramy, jak się trochę opóźnia - o czy mnie system zawiadamia.   I nie zdarzyło mi się zrobić zwrotu tylko z powodu opóźnienia. 

No ale skoro dziś ludzie wieczorem zamawiają a rankiem robią zwrot - to co się dziwić. Tempo rośnie.

oznacz moderatorów