anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie przychodzą mi SMS z kodem na nr tel

LionBlee
#7 Wielbiciel#

Witam,zmieniłem telefon.stary został wylogowany i wyczyszczony.robiac zakupy przez allegro pay dostaje SMS z kodem (tak informuje allegro)jednak ten SMS nie dochodzi.gdzievszukac przyczyny i rozwiązania problemu

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

Nie zmienisz tego sam, musisz tu poprosić o zmianę;https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=71f555ff-e040-42b3-a55b-d46b7fc1d3cc

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@LionBlee zmieniłeś telefon ale nie nr telefonu czy zmieniłeś tez nr telefonu z samym telefonem? Może twój telefon blokuje bo uznaje te wiadomości za jakiś spam próbowałeś na innym urządzeniu?

oznacz moderatorów

LionBlee
#7 Wielbiciel#

Numer pozostaje ten sam,spłaty allegro pay mogę wykonywać ale jak chce coś kupić to nie dochodzą mi te kody.w spamie nic nie mam.telefon to redmi note 11

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

jedyne co przychodzi mi na myśl to identyfikator urządzenia że jest inny na potrzeby weryfikacji pay albo nowy telefon ma jakieś zabezpieczenie, masz jeszcze stary telefon to podmień kartę i sprawdź. Jak dojdzie ten kod to problem sprzętowy ewentualnie spróbuj podmienić kartę sim w jakieś urządzenie najlepiej samsunga z systemem android bo redmi mają oprogramowanie miui to jakiś azjatycki wynalazek miałem do czynienia z 6 i 7 wiecznie były problemy na oprogramowaniu

oznacz moderatorów